Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo na Kantridi

FOTO Rijeka šokirala Dinamo i osvojila prvi Superkup!

Rijeka je na prepunoj Kantridi otvorila sezonu osvajanjem Superkupa protiv Dinama!

Rijeka je u svom trećem pokušaju prvi put u povijesti osvojila Hrvatski superkup! Svladali su Dinamo s 2:1 i tako po treći put zaredom pobijedili hrvatskog prvaka!

Kako je krenulo, dobili smo dojam da je Rijeka poput Njemačke, a Dinamo poput Brazila. Već u trećoj minuti Krstanović je promašio 'stopostotnu' priliku nakon velike pogreške Šimunića, što je bila uvertira u ono što slijedi. Već u 11. minuti Samardžić je postigao pogodak za vodstvo i Dinamo se nakon toga 'izgubio'.

Šimunić je činio pogrešku za pogreškom, a Eduardo se sa sjajnim obranama Krstanoviću u dva navrata iskupio za pogrešku kod pogotka. Još je branio i pokušaje Jajala, Sharbinija i Leovca. Moglo je nakon pola sata igre biti barem tri razlike za Rijeku!

Međutim, kako to ide nakon što ne iskoristiš svoje prilike, Dinamo je uspio izjednačiti nakon jedne neopreznosti Riječana. Machado je ubacio s liojeve strane, a najviši u skoku bio Sigali i od 39. minute sve je vraćeno na početak. 'Modri' su potom pritisnuli, ali su stoperi konstantno vodili igru jer se Antolića i Machada nije previše vidjelo, a po krilima se vidjelo koliko nedostaju Soudani i Fernandes.

U drugom dijelu Dinamo je krenuo bolje, imali su posjed lopte i terensku nadmoć prvih 15 minuta nastavka, ali nisu pritom napravili ništa vrijedno spomena. Dovoljno da Rijeka dođe do zraka, u čemu su pomogle i izmjene koje je Kek napravio. Kvržić i Kramarić unijeli su živost i potpuno anulirali ulazak Radonjića za Dinamo.

Već u 70. minuti isplatilo se vraćanje dominacije na sredini terena i Krstanović nakon novih promašaja u drugom dijelu dokazuje da mu nije bilo suđeno zabiti, bolje se snašao kao asistent. Lažnjakom je izbacio Ademija, a potom sjajno prebacio obranu Dinama, Moises njegovu loptu smiruje na prsa i sam ispred Eduarda postiže pogodak!

Dinamo nije više ništa mogao, sva se nemoć mogla primijetiti u njihovim napadačkim pokušajima koji nisu bili konkretni ni opasni, ali Rijeka iz kontri svakako jest. Rijeka ima novi trofej i najavljuje prilično zanimljivu sezonu!

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider