Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
El Clasico za povijest

Utakmicu Real – Barcelona će prekinuti zbog odavanja počasti Messiju?

Ovog mjeseca, točnije 25. listopada igra se prvi ovosezonski El Clasico.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Isti čovjek koji je najavio izbacivanje Barcelone iz Primere ukoliko se Katalonija odvoji od Španjolske, medijima je plasirao još jednu izjavu koja je podigla prašinu. Naime, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Javier Thebes najavio je kratki prekid utakmice Barcelone zbog rušenja rekorda Lea Messija.

Zvijezda Reala ne želi ligu bez Barce: 'To nije poanta nogometa'

Argentincu nedostaju još svega tri pogotka da postane najbolji strijelac u povijesti španjolskog prvenstva. Legendarni nogometaš Athletic Bilbaa Telmo Zarra dosad je zabio najviše, 251 pogodak, a Messi ih ima zasad 249.

Rekord može pasti već na sljedećoj utakmici protiv Eibara, za što će Argentincu trebati hat-trick. No, možda je i realnije da se to dogodi na narednoj utakmici. A ona nije bilo koja. El Clasico na Santiago Bernabeuu 25. ovog mjeseca.

I sad se vraćamo na riječi Javiera Thebesa.

„To će biti važan povijesni trenutak. Messi će zaslužiti neki oblik odavanja poštovanja ako sruši Zarrin rekord, trebalo bi zaustaviti utakmicu kako bi razmislili o takvom povijesnom trenutku. Zašto Santiago Bernabeu ne bi mogao odati počast Messiju?'', zapitao se predsjednik saveza.

Sigurno se u tom trenutku ne bi najbolje osjećao Cristiano Ronaldo. Iako je u posljednje vrijeme bolji od Messija, on je tek 10. na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca Primere. No, Messi je tu 10 godina, a on upola manje. Argentinac ima 249 pogodaka, a Portugalac već 190.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider