Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Revanš u Norveškoj

Utakmica sezone za Dinamo: U pitanju su milijuni eura

Nogometaši Dinama put Norveške otputovali su u ponedjeljak ujutro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modre sutra očekuje uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka protiv Moldea. Trener Zoran Mamić na put je poveo 19 igrača, a na Plesu je unatoč rezultatu 1:1 iz prve utakmice, vladao optimizam.
Sutra će Modri istrčati na uzvrat norveškom Moldeu. Iz zagrebačkog susreta donose ne baš obećavajući rezultat , ali trener Zoran Mamić nije prihvatio opasku kako u Zagrebu njegova momčad nije izgledala dobro.

„To vi kažete da nije bilo dobro, ja neću tako govoriti. Rezultat je aktivan imamo još 90 minuta i u toj utakmici u kojoj kako vi kažete nismo bili dobri, mi smo bili dominantni i kontrolirali smo utakmicu. Ne treba podcjenjivati klub koji je prvak svoje zemlje“, poručio je trener Dinama Zoran Mamić.

Sastav će pak doživjeti će tek manje promjene, a vježbali su Modri i na umjetnoj travi koja ih očekuje u Norveškoj.
„Poslije utakmice sa Zagrebom smo odradili ajmo reći dva polovična treninga. Vježbali smo i na umjetnoj travi nakon utakmice protiv Zagreba, ali igrači koji su igrali trebali su imati regeneraciju, tako da nije to nešto specijalno puno odrađeno, ali dovoljno da osjetimo kako to izgleda“, kaže Mamić.

Važnosti utakmice svjesni su i igrači, posebno oni najiskusniji, Dinamov vratar Eduardo priznao je kako sanja Ligu prvaka u Maksimiru.
„U prvoj utakmici bili smo puno bolji, ali nažalost, zabili smo samo jedan gol. Ovo je za nas kao finale. Najvažnija utakmica sezone. Koncentrirani smo i nadamo se da ćemo imati i malo sreće“, kazao je portugalski vratar.

Kapetan Dinama Domagoj Antolić ističe:
"Nemamo baš pozitivan rezultat iz prve utakmice, ali mislimo da smo bolji od Norvežana. Samo to moramo potvrditi na terenu. Ja se iskreno nadam da ćemo to i napraviti.“

Nakon mršavih maksimirskih 1:1 Modri su puno toga ostali dužni svojim navijačima, a toga su itekako svjesni i igrači. Inače, plasman u play-off jamči financijsku injekciju od oko 2 milijuna eura. Automatski bi izborili i plasman u skupinu Europske lige. Zagrepčani bi plasmanom u najelitnije nogometno natjecanje zaradili još oko 10 milijuna eura, pa nema sumnje da je pred Modrima utakmica sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider