Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napad, veza i/ili obrana?

Upalio se alarm u Barceloni: Što sve točno ne valja?

Barcelona do El Clasica nije primila niti gol, a onda se u dvije utakmice sve promijenilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je dobro gurala do El Clasica, a onda je zahuktali stroj Carla Ancelottija ogolio momčad koju je ove sezone preuzeo Luis Enrique. No, mnogi su unatoč toj 22:0 gol razlici (do Madrida) sumnjičavo gledali prema igri Barcelone koja je izgubila dva najteža susreta u ovom dijelu sezone (PSG i Real.)

Domaći poraz protiv Celte samo je dodatno pokrenuo lavinu kritika. Barcelona je sada tek četvrta, no sve je to vrlo gusto na vrhu s čak pet klubova u samo dva boda (Real 24, Valencia i Atletico 23, Barca i Sevilla 22).

Protiv Celte je prekinut niz od 56 utakmica zaredom u kojima je Barca postigla barem jedan pogodak na svojem travnjaku, a nije izgubila dvije vezane utakmice u Primeri od svibnja 2009. godine.

Što to točno najviše ne valja?

Mnogi se naslađuju s činjenicom da je u dvije utakmice atomskog napada Neymar – Messi – Suarez postignut tek jedan gol uz dva poraza. No, nije napad taj koji bi dugoročno mogao biti problem za Enriquea, već to što nema standardnih prvih 11.

Ivan Rakitić opet je zaigrao u prvoj momčadi, ali se čini kako nema više povjerenje trenera kao na startu sezone. Andres Iniesta još uvijek je ozlijeđen, Sergio Busquets ne igra na razini iz prošlih sezona, a priča se o velikim problemima s kukom koji su glavni krivac slabih igara.

Iako je Barca dugo bila bez gola, obrana bi također mogla biti veliki problem. Gerard Pique je očito u svađi s Enriqueom zbog navodnog nezalaganja te prolazi najteže trenutke u karijeri, Thomas Vermaelen kupljen je ozlijeđen i još nije spreman, a sada se pak ozlijedio i Jérémy Mathieu kojeg neće biti dva tjedna. I tko opet igra stopera? Javier Mascherano!

Kritike također idu i na račun Danija Alvesa. Brazilac je ostao na desnom boku i ove sezone, no njegova moć i dalje slabi. Pogotovo u obrambenim zadacima gdje dosta curi po toj strani.

Nakon dva gorka poraza kritike pljušte. Navijači sad očekuju da ih na pobjednički put vrati skupi napad u kojem Leo Messi zna igrati i playmakera. Vidjet ćemo koliko će im trebati da kliknu, ali Neymar, Luis Suarez i Messi najveća su snaga momčadi Luisa Enriquea, barem u eurima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider