Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvi preokreti

United preskočio City uoči derbija, Chelsea prvak, kaos u Liverpoolu

Tko bi ove sezone nakon svega pomislio kako će sedam kola prije kraja United imati više bodova od Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji se slažu, Jose Mourinho i Chelsea mogu početi slaviti novi naslov prvaka Engleske. Sedam bodova više i utakmica manje od gradskog rivala Arsenala dovoljna su zaliha da Chelsea u posljednjih sedam kola uzme četvrti naslov prvaka u eri Romana Abramoviča i peti ukupno.

Aktualni prvak Manchester City konačno je prepustio titulu (ako ne i ranije) u južnom Londonu protiv Crystal Palacea na Uskrsni ponedjeljak. Novi poraz samo je nastavak katastrofalne forme momčadi Manuela Pellegrinija u 2015. godini. U posljednjih 11 utakmica ubilježili su svega četiri pobjede i zato su danas tek četvrta momčad Premier lige.

Tko rekao, United preskočio City, a derbi je

Ono što je najzanimljivije, naročito u pubovima u Manchesteru i okolici, je to što je United preskočio City na ljestvici. Tko bi to rekao nakon sezone u kojoj su navijači Crvenih vragova vrtjeli glavom zbog igre i odluka Louisa Van Gaala. Možete zamisliti kakva je danas sprdnja na račun gradskih rivala diljem Manchestera, a ove nedjelje na Old Traffordu igra se derbi United – City!

I dok Manuel Pellegrini izjavljuje kako nije zabrinut za svoj posao, velik dio tamošnje javnosti Čileanca je već označio bivšim. Tri gostujuća poraza zaredom superbogati City nije doživio od 2011. godine, a u ovoj kalendarskoj godini Van Gaal je uzeo čak osam bodova više. Opet, tko bi to rekao još do prije par mjeseci…

Svađa u Liverpoolu

Bolje nije ni na Anfieldu. Ludi niz u 2015. grubo je prizemljen, bolje reći nokautiran domaćim porazom od najvećeg rivala Man Uniteda usred Liverpoola, a onda je zahuktali Arsenal razbio sve snove Liverpoola o Ligi prvaka napunivši mrežu Mignoleta na Emiratesu ovog vikenda.

Nakon utakmice Brendan Rodgers je kiptio od bijesa i napao u svlačionici igrače kako ne igraju za njega. Posebno se, pišu engleski mediji, okomio na Kolo Tourea u čiju su zaštitu stali iskusni igrači. Špekulira se čak da je među njima i Steven Gerrard, a svi znamo što to znači. Ako u srijedu navečer u Blackburnu Brendan Rodgers ne izbori polufinale FA kupa u ponovljenoj četvrtfinalnoj utakmici protiv drugoligaša, i on bio mogao postati bivši.

Sedam kola prije kraja Premier lige dojam je kako je, iako uzbudljivo, englesko prvenstvo sve samo ne najjače u Europi. Chelsea ne igra ništa posebno dobro, a ima toliku prednost. Englezi unatoč silnim ulaganjima nemaju niti jedan jedini klub među osam u Ligi prvaka i ta će ih realnost i ovog ljeta natjerati na nove basnoslovne transfere. Ali, hoće li to pomoći engleskom nogometu?

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider