Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otišla je legenda

Šokantna vijest: Hristo izgubio druga, preminuo slavni 'Vuk'

Preminuo je slavni bugarski nogometaš Trifon Ivanov...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz Bugarske stiže tužna vijest, iznenada je preminuo Trifon Marinov Ivanov (50), bivši bugarski reprezentativac, istaknuti član slavne bugarske momčadi koja je dogurala do polufinala Svjetskog prvenstva 1994. u SAD-u, a na tom putu izbacila je tada i sada aktualnog prvaka svijeta, moćnu Njemačku.

Prema prvim informacijama, Ivanov je umro od posljedica srčanog udara u selu Samovodene, deset kilometara od rodnog Velikog Tarnova. Bugarske kolege nam kažu da je u posljednje vrijeme imao problema sa srcem.

U dresu bugarske reprezentacije nastupio je 76 puta i postigao šest golova. Nastupio je na dvama svjetskim prvenstvima, 1994. i 1998., te na Europskom prvenstvu 1996. u Engleskoj.

Ivanov je bio poznat i pod nadimkom „Bugarski Vuk“ koji je zaradio zbog svoje srčanosti, hrabrosti i bespoštednog stila, ali i gorštačkog izgleda, uvijek prisutnoj bradi i nadaleko poznatoj frizuri, takozvanoj „fudbalerki“. Bio je britak branič, tvrd kao stijena, ali je "znao i umio" s loptom.

Postao je zaštitni znak bugarskog nogometa i ljubimac navijača. Nemali je broj njegovih poklonika i u Hrvatskoj, jedan je od zaštinih znakova "Nogometnih ikona", popularne Facebook stranice i organizatora najpopularnijeg sportskog kviza u Hrvata.

Rođen je 1965. u Velikom Tarnovu gdje je i započeo uspješnu nogometnu karijeru. Igrao je za CSKA iz Sofije, Betis, Xamax, bečki Rapid i Austriju.

Stoičkov, Kostadinov, Mihajlov, Lečkov, Balakov, Jordanov i ostali slavni bugarski junaci s Mundijala 1994. izgubili su suigrača i prijatelja, najtvrđeg i najhrabijeg među njima. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider