Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju po 10-ak prijava

Uhićeni napadači na igrače Hajduka: Splićanin i Omišanin, itekako poznati policiji!

Završena je potraga za izgrednicima koji su izazvali incident u centru Splita prije četiri dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadači koji su sudjelovali u napadu na Ahmeda Saida Saida i Marka Futacsa uhićeni su u poslijepodnevnim satima četvrtka, prenoćili su u pritvoru u prostoriji za zadržavanje i trenutno se nalaze na obradi u Prvoj policijskoj postaji u Splitu.

Radi se o, piše Slobodna Dalmacija, 21-godišnjem D. G. iz Splita i 22-godišnjem B. S. iz Omiša. Obojica su itekako poznati policiji jer su, svaki po više od 10 puta, prijavljivanji za narušavanja javnog reda i mira te nerede na sportskim natjecanjima.

Podsjećamo, okršaj s igračima Hajduka u kojem je najdeblji kraj izvukao Marko Futacs dogodio se u ponedjeljak 23. travnja oko 14:00, dan nakon poraza Hajduka u derbiju s Dinamom na Poljudu.

Petorica igrača Hajduka (Said, Futacs, Hamza, Savvas, Memolla) šetala su Cankarevom poljanom, a u jednom trenutku prišlo im je nekoliko osoba koje su verbalno napale Saida. Prigovarali su mu zbog sebičnosti i lošijih igara u posljednje vrijeme koje su kulminaciju doživjele u derbiju u kojem je bio jedan od najlošijih igrača na terenu.

Saidu su u pomoć pohitali suigrači, među prvima od njih Futacs koji je u nastalom naguravanju dobio nogom u glavu, uslijed čega su mu pukle naočale.

Igrači i navijači održali sastanak

U međuvremenu su igrači Hajduka zatražili sastanak s Torcidom, koji se i dogodio u srijedu na Poljudu. Uz kapetana Nižića bila su prisutna i trojica njegovih zamjenika (Radošević, Caktaš, Savvas), a s druge strane stigli su predsjednik Torcide Željko Mamić, tajnik Toni Baletić i još petorica navijača.

Na tom sastanku rekonstruiran je cijeli nemili događaj i izglađeni su svi nesporazumi, pripadnici Torcide naglasili su kako se radilo o izoliranom incidentu i kako oni ne mogu kontrolirati desetke tisuća ljudi na gradskim ulicama koji imaju ponešto za reći igračima nakon poraza u derbiju, što su i igrači prihvatili.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider