Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'EURO za Europu'

FOTO Poznati domaćini Eura 2020.: Je li vas UEFA iznenadila?

U sjedištu UEFA-e određeno je domaćinstvo Europskog prvenstva 2020. godine.

Polufinale i finale natjecanja čiji je službeni slogan 'EURO za Europu' igrat će se u Londonu, na mitskom Wembleyu.

Domaćini četvrtfinala, kao i triju utakmica po skupinama, bit će Baku (Azerbajdžan), München‎ (Njemačka), Rim (Italija) i St. Petersburg (Rusija).

Najbolje 24 europske reprezentacije, igrat će, kako je i najavljeno, diljem Starog kontinenta, točnije u 13 država

Tako će cijeli niz gradova ugostiti tri utakmice po skupinama plus jedan dvoboj osmine finala. To su: Bruxelles (Belgija), Kopenhagen (Danska), Budimpešta (Mađarska), Amsterdam (Nizozemska), Dublin (Irska), Bukurešt (Rumunjska), Glasgow (Škotska) te Bilbao (Španjolska).

Konačan popis formiran je tako što je šest gradova dobilo odbijenicu (Minsk, Sofija, Jeruzalem, Skoplje, Stockholm i Cardiff).

Tako blizu, a tako daleko

Uvjet za dobivanje domaćinstva finala i polufinala bio je minimalni kapacitet stadiona od 70.000 gledatelja, za četvrtfinale je minumum bio 60.000, a za utakmice osmine finala i po skupinama 50.000. UEFA je dopustila dvije iznimke za posljednju grupu domaćina, ali kapacitet stadiona nije mogao biti manji od 30.000 gledatelja.

Inicijalno je među zemljama koje su iskazale interes za domaćinstvo utakmica po skupinama bila i Hrvatska, ali je Hrvatski nogometni savez morao odustati od službene kandidature jer nije dobio potporu i jamstvo Vlade Republike Hrvatske, što je također bio jedan od glavnih uvjeta za ulazak u krug kandidata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider