Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
58 milijuna eura

UEFA preduhitrila City i otkrila najveći Guardiolin posao, a onda je stigla i potvrda

Neobičnu situaciju prvi su primijetili engleski mediji nakon čega se sve poput požara proširilo internetom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na svojoj službenoj stranici UEFA je objavila da je u momčadi Manchester Cityja prijavljenoj za nastup u play-offu Lige prvaka i John Stones. Engleski mediji su odmah pokrenuli lavinu, a ubrzo su stigle i prve reakcije.

"John je odličan engleski branič i jako smo sretni što nam se pridružio", kazao je sportski direktor Manchester Cityja Txiki Begiristain što je bila i potvrda transfera.

"Sada kada je ugovor sklopljen radujem se sljedećoj fazi svoje karijere. Vidio sam što se događa na Etihadu, to je ambiciozan klub sa sjajnim trenerom i jedva čekam da se uklopim i da pomognem u zabijanju golova", stigla je i izjava samog Stonesa.

Stones je engleski reprezentativac (dosad je skupio 10 nastupa) i uz Liverpoolova Joea Gomeza najtalentiraniji branič Engleske u čijoj će reprezentaciji vjerojatno biti stup obrane idućih 10-ak godina.

Triput odbili Chelsea

Pep Guardiola ga je još od svog dolaska na Etihad označio kao jednu od glavnih želja što su u Evertonu odlučili itekako naplatiti. I ne samo Guardiola jer u posljednjih godinu dana triput su na Goodisonu odbijali ponude Chelseaja, a Stones se dovodio i u vezu s Manchester Unitedom, Barcelonom i PSG-om.

The Times piše kako je Everton odbio 40 milijuna funti i zatražio 50 (to je nešto više od 58 milijuna eura), a Guardiola i City su odlučili udovoljiti njihovim zahtjevima. Stones ovim postaje najskuplji obrambeni igrač svih vremena (dosadašnji rekorder je David Luiz za kojeg je PSG iskrcao Chelseaju 49.5 milijuna eura).

Zanimljivo je da je Stones prije tri godine kupljen iz niželigaša Barnsleyja za tri i pol milijuna eura, ali i, kako javlja BBC, 15 posto od budućeg transfera. To znači da će Barnsley sada dobiti još 8.7 milijuna eura što je impresivan iznos za klub koji se ove sezone vratio u Championship kroz play-off, nakon što je u trećeligaškoj konkurenciji završio na šestom mjestu.

Evertonov prvi pick za njegovu zamjenu je Lamine Kone iz Sunderlanda, 27-godišnjak iz Obale Bjelokosti za kojeg su spremni ponuditi 18 milijuna funti (21 milijun eura).

Osmi igrač doveden u Pepovoj eri

Što se tiče Manchester Cityja, oni su ovog ljeta realizirali sedam transfera. Leroy Sane je došao iz Schalkea za 50 milijuna eura, Ilkay Gundogan iz Borussije Dortmund za 27, Nolito iz Celte Vigo za 18 te Oleksandr Zinčenko iz ruske Ufe za dva milijuna eura.

Kupili su za 32 milijuna eura Gabriela Jesusa (iz Palmeirasa) koji će im se priključiti u siječnju dok su Marlos Moreno i Geronimo Rulli kupljeni i odmah poslani na posudbe u Deportivo i Real Sociedad.

City na čelu sa Pepom Guardiolom počinje novu sezonu kod kuće protiv Sunderlanda 13. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider