Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog izgreda navijača

UEFA izrekla kazne BATE-u, Borussiji i Galatasarayu

Europski nogometni savez (UEFA) izrekao je u srijedu kazne sudionicima Lige prvaka BATE Borisovu, Borussiji Dortmund i Galatasarayu zbog izgreda navijača u ovom elitnom nogometnom natjecanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najteže je prošao bjeloruski prvak BATE Borisov koji je kažnjen s jednom domaćom utakmicom pred praznim ribinama zbog rasističkog vrijeđanja napadača Šahtara Brazilca Luiza Adriana,koji je BATE-u na toj utakmici dao čak pet pogodaka.

Borussija Dortmund i Galatasaray kažnjeni su novčano s 32.000 i 72.000 eura zbog navijačkih nereda tijekom međusobnog dvoboja Lige prvaka. Nijemci su kažnjeni zbog loše organizacije utakmice, a turski klub zbog divljanja navijača, te će morati nadoknaditi i štetu počinjenu na Westphalen stadionu u iznosu od 30.000 eura. Turci su već ranije dobili kaznu od 50.000 eura zbog bakljade njihovih navijača na utakmici protiv Arsenala u Londonu.

Kažnjena je i reprezentacija Ukrajine, koja će jedan domaći dvoboj kvalifikacija za EURO 2016 morati odraditi pred praznim stadionom također rasizma navijača tijekom utakmice u Kijevu protiv Makedonije. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider