Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Split je gorio

VIDEO Pogledajte kako je izgledao povijesni dan za Hajduk!

Nedjelja 16. listopada 2016. godine ostat će u sjećanjima Hajdukovih navijača zapisana kao jedan od povijesnih dana.

Udruga Naš Hajduk je na splitskoj Pjaci, tamo gdje je 1950. godine osnovana Torcida, potpisala ugovor kojim od tvrtke Split Tommy preuzima četvrtinu voljenog kluba, odnosno točno 24,53 posto dionica Hajduka vrijednih oko 35 milijuna kuna.

''Sve je krenulo od očeve ideje da otkupimo dionice Hajduka, koje nisu u vlasništvu Grada. Nikada nismo imali namjeru kupiti većinski paket, a ovim smo pokazal da navijači u nama imaju najvećeg partnera i želim im puno uspjeha u priskupljanju sredstava'', kazao je Zoran Mamić, sin vlasnika tvrtke Tommy.

Na svečanosti su prisustvovali igrači prve momčadi Hajduka koji ne konkuriraju za susret sa RNK Splitom zajedno sa stručnim stožerom, potom članovi druge momčadi Kluba zajedno sa stručnim stožerom, selekcije iz Akademije koje su sutra u Splitu, mladi igrači i njihovi treneri te Uprava i članovi Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

Pjaca je bila prepuna, pristaše 'bijelih' obilježili su veliki dan na pravi način, a pozdrave im je, preko video zida, odaslao Mario Pašalić, igrač Milana. Pašalić je jedan od simbola Hajdukovih navijača.

''Podržavam ideju narodnog kluba i pozivam vas da se uključimo u akciju "ili jesmo ili nismo", a ja znam da jesmo. Hajduk iznad svega, Hajduk iznad svih'', poručio je Pašalić.

Na taj je način praktički otvorio akciju "Ili jesmo ili nismo" kojom će se prikupljati sredstva za otkup dionica.

''Svaki član neka uplati koliko želi i može, svi će dobiti posebnu zahvalnicu. A onaj, koji uplati 1911 kuna ili više dobit će ime i prezime utkano u trećoj garnituri Hajdukovog dresa za slijedeću sezonu'', najavio je Ivan Rilov iz udruge Naš Hajduk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider