Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekskluzivni poklon

Hajdukovi navijači najavili novi veliki projekt: Za početak - knjiga

Uskoro počinje nova faza projekta "Ili jesmo ili nismo" koji je protekle jeseni započeo na furiozan način.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Trofejnoj sali stadiona Poljud udruga Naš Hajduk predstavila je knjigu "Bili dres u boji".

Riječ je o monografiji u kojoj će biti fotografije svih dresova u povijesti Hajduka, ali knjiga neće odmah u prodaju nego će biti ekskluzivni poklon svim onima koji će sudjelovati u idućoj fazi prikupljanja novca za otkup dionica Hajduka.

Podsjećamo, u listopadu prošle godine udruga Naš Hajduk postala je vlasnik 24.53 posto dionica Hajduka. Navijači su kupili dionice od tvrtke Tommy za što trebaju prikupiti 35 milijuna kuna kroz 10 godina (navijači uplaćuju novac Tommyju za dionice, Tommy potom taj iznos prosljeđuje Hajduku za sponzorstvo), a prva faza projekta prikupljanja odrađena je na impresivan način za hrvatske pojmove - u 48 dana prikupljeno je nevjerojatnih četiri milijuna i 430 tisuća kuna.

U sklopu te jesenske akcije svi navijači koji su donirali najmanje 1.911 kuna za otkup dionica dobili su svoje ime i prezime utkano u treći dres Hajduka za iduću sezonu.

"Nakon početnog sprinta slijedi maraton"

Fotografija tog dresa, koji će uskoro biti predstavljen i pušten u prodaju, naći će se u knjizi "Bili dres u boji" o kojoj je nešto opširnije na press konferenciji rekao autor Boris Vrdoljak Mandeta.

"Radio sam s puno ljubavi, pregledane su sve relevantne arhive kako bi djelo bilo pravovaljano. Imamo izjave od 45 igrača koje su prevedene na engleski jezik kako bismo privukli i strance koje zanima povijest našeg dresa. One najstarije dresove izrađivali smo kompjuterski, po originalnim fotografijama", izjavio je Vrdoljak Mandeta.

Tomislav Mikulić osvrnuo se na nastavak projekta "Ili jesmo ili nismo" o kojem će nešto više govora biti ovog utorka.

"Nakon prvog, uspješnog sprinta, slijedi nam maraton. Morat ćemo ga zajedno istrčati kako bi otkupili stečene dionice. Sretni smo što ćemo s ovom knjigom moći zahvaliti donatorima u drugoj fazi", poručio je Mikulić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider