Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu navijači

Najveći krupni dioničar podržao projekt narodnog Hajduka

Nakon nekoliko tjedana dogovaranja napokon je potpisan važan ugovor za Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Poljudu je ovog utorka napravljen veliki korak naprijed u realizaciji ideje da Hajduk i službeno postane narodni klub.

Potpisan je sporazum između udruge Naš Hajduk i tvrtke Tommy koja nakon Grada Splita (56.1 posto) ima najveći postotak dionica Hajduka (24.53). Ugovor su potpisali predsjednik NH-a Petar Vidović i tajnik Ivan Rilov dok su u ime Tommyja to učinili Tomislav Mamić i njegov sin Zoran.

Glavni zaključak je taj da se tvrtka Tommy obvezala kako neće postati većinski vlasnik Hajduka te će pomoći navijačima u stjecanju većinskog paketa dionica kluba (50 posto plus jedna dionica).

Uskoro nove akcije: Navijači žele kupiti Hajduk

Od ove godine navijači Hajduka krenuli su u prikupljanje novca za kupnju svog kluba kako ne bi dozvolili ga on više padne u ralje politike ili kojekakvih poduzetnika. Hajduk je naš, narodni i takav treba ostati - smatraju navijači okupljeni u udrugu Naš Hajduk koja će u skoro vrijeme organizirati i brojne druge akcije prikupljanja novca (izuzev članstva), poput koncerata, crowdfunding kampanja, marketinških programa doniranja i slično.

Nakon potpisivanja ugovora iz udruge Naš Hajduk oglasili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Predstavnici tvrtke Tommy danas su potpisom ugovora podržali projekt Naš Hajduk kojim se među članovima omogućavaju demokratski izbori za predstavnike u Nadzornom odboru i pokreće stjecanje većinskog paketa dionica Hajduka od strane navijača.

Ovim ugovorom g. Tomislav Mamić u ime tvrtke koju zastupa obvezao se da neće, bilo osobno, bilo preko povezanih društava ili trećih osoba steći udio u vlasništvu nad HNK Hajduk Split š.d.d. veći od 50% te se obvezao da u slučaju dokapitalizacije u istoj može zadržati isti udio koji je imao prije dokapitalizacije.

Također, usuglašeno je i da u slučaju prodaje dionica udruga Naš Hajduk ima pravo prvokupa te će udruga Naš Hajduk predlagati najmanje 65% članova NO-a provedbom izbora.

Navijači su najveći jamac uspjeha, što je vrlo konkretno dokazano spašavanjem Hajduka u proteklih pet godina, a to je prepoznala i tvrtka Tommy čiji se predstavnik vratio u Nadzorni odbor te je danas podržala projekt narodnog kluba.

Vjerujemo da se potpisivanjem ovog ugovora otvaraju nove mogućnosti za ostvarenje tog projekta, odnosno stjecanja većinskog vlasništva od strane članova i navijača, te pozdravljamo namjere tvrtke Tommy da ovim potezom pokaže društvenu odgovornost.

Današnjim potpisom ugovora Udruga je dobila snažnog partnera u ovom procesu.
Od početka ove godine, kada je objavljeno da se navijači Hajduka putem udruge Naš Hajduk uključuju u prikupljanje sredstava za stjecanje dionica kluba, u Hajduk se učlanilo više od 11 tisuća članova, što je direktna potvrda podrške ovom projektu.

Osim daljnjeg omasovljenja članstva, udruga Naš Hajduk u skoroj budućnosti će predstaviti dodatne akcije prikupljanja sredstava kojima će navijači steći većinsko vlasništvo i tako osigurati da Hajduk zauvijek ostane u rukama onih zbog kojih postoji i koji ga bezrezervno i bez interesa uvijek vole.

Naš Hajduk", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider