Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igre iza kulisa

Udar na Camp Nouu: Barci puna kapa Neymara i ucjena nezasitnih zvijezda

Medijske spekulacije da PSG namjerava otkupiti Neymara izazvale su potres u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG planira aktivirati Neymarovu ugovornu klauzulu s Barcelonom koja iznosi 222 milijuna eura, a Brazilac bi trebao dobiti godišnju plaću od 30 milijuna eura neto, što je u bruto iznosi oko 60 milijuna eura. Ako uračunamo odštetu i četverogodišnju plaću, PSG je navodno spreman uložiti u Neymara preko 460 milijuna eura.

Barca konačno našla pojačanje u PSG-u: Madrid se smije, Katalonija bjesni

Ovu priču s okusom senzacije u medijski eter plasirao je katalonski Sport i izazvao potres u Barceloni. Parižani su u međuvremenu preko L'Equipa demantirali da kuju plan o otkupu Neymara. Kazali su da nemaju namjeru za Neymara iskrcati 222 milijuna eura te da to uopće nije realna opcija. Je li ovo frizirana priča senzacija uvijek gladni medija ili se nešto doista događa iza kulisa? Što i tko stoji iza ove senzacionalne priče?

PSG želi Neymara

Postoji nekoliko hipoteza. Jedni su uvjereni da iza svega stoji Joan Laporta koji „udarom s boka“ preko Sporta i TV3 pokušava izvesti prevrat i vratiti se na poziciju predsjednika Barcelone. Da je sve izmišljeno kao dokaz uzimaju reakciju čelnika PSG-a koji su sve brzo demantirali. Drugi će reći da to što su demantirali ne znači da govore istinu i da je priča bez osnove.

Uostalom, nije li potvrđeno da se Neymar prošlog ljeta našao u „četiri oka“ s predstavnicima PSG-a. Neymar je u tom trenutku bio u dugotrajnim pregovorima s Barcelonom oko produljenja ugovora. Bila je to sapunica koja se rastegla poput žvakače. Na kraju je Neymar produljio ugovor s Barcelonom, ali to ne znači da nije koketirao s drugim klubovima, ponajprije s PSG-om. I naravno, preko svojih medijskih trabanata to je puštao u eter.

To je oprobana taktika s kojom se služe nogometne zvijezde kada si žele podignuti cijenu i izvući maksimum maksimuma. Neymar je na kraju balade „izboksao“ ogromnu povišicu, dobio je plaću od 25 milijuna eura. No, Lionel Messi u međuvremenu je dobio još veću plaću, spekulira se oko 40 milijun eura, pa Neymar možda nije sasvim zadovoljan.

Barci puna kapa Neymara

Oni koji tvrde da u tom „dimu ima vatre“ ukazuju da je simptomatično to što se Neymar još nije izrijekom oglasio i demantirao navode Sporta.
Na Camp Nouu navodno su ljutiti na Brazilca. Čelnici Barcelone sumnjaju da Laporta stoji iza cijele priče, ali navodno im je puna kapa i Neymara i njegovih stalnih prijetnji i ucjena da će napustiti Barcelonu. Oni očekuju od Brazilca da se konačno javno izjasni: želi li ostati u Barci i odraditi ugovor po dogovorenim uvjetima ili bi radije prešao negdje drugdje.

Treći moment u cijeloj priči je Barcelonin interes za Marca Verrattija, veznjaka PSG-a. Parižanima je dozlogrdilo Barcino oblijetanje oko njihova ponajboljeg igrača i čini se sasvim logičnom da im je možda palo napamet da uzvrate udarac preko Neymara.

Priča je zacijelo slojevita, jer tu svatko ima svoje interese, a neke silnice se očito poklapaju. Činjenica jest da se Laporta pokušava svim silama vratiti na predsjedničko mjesto i da mu odgovaraju turbulencije na Camp Nouu kako bi skinuo s prijestolja trenutačno vodstvo. I Neymaru sigurno odgovaraju spekulacije da ga želi PSG ili drugi klubovi i da su spremni za njega iskrcati bogatstvo.

Nezasitne zvijezde

To mu je adut u rukavu da ubrzo traži novo povećanje plaće. Nema veze što je novi ugovor potpisao prije nekoliko mjeseci. Jer, ako je išta sigurno i vremenom potvrđeno, jest to da današnje nogometne zvijezde koriste svaku priliku kako bi si povećali ugovore. Nije li Lionel Messi u karijeri čak osam puta potpisivao novi ugovor s Barcelonom!? Jasno, svaki put pod bitno boljim uvjetima.

To je i razlog zašto su u Barceloni ljutiti i umorni od stalne borbe oko plaća sa svojim zvijezdama. Očito je da ta borba ne prestaje čak niti kada se paraf na novom ugovoru još nije ni osušio. Da bi im se nezasitni apetiti ponovno otvorio, dovoljno je da se na obzoru pojavi prosac koji je spreman platiti više nego trenutačni poslodavac.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider