Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'El clasico' na vratima

U ovoj postavi će Real na Barcu: Modrić puno znači, ali glavni je ipak Ronaldo

Španjolska Marca objavila je grafički prikaz momčadi Real Madrida koja će izaći na megdan Barceloni 22. ožujka na Camp Nouu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Jasno je koja će momčad istrčati na Camp Nouu“, izjavio je trener Reala Carlo Ancelotti nakon pobjede nad Levanteom u prošlom kolu Primere.

Marca ističe kako uopće nema nedoumica ni što se tiče udarne postave a ni Realova sustava igre za „el clasico“. Iako se spekuliralo kako bi mogao odustati od 4-3-3 formacije, Ancelotti ipak neće ništa mijenjati, Talijan ide na Barcelonu s napadačkim trolistom Bale, Benzema i Ronaldo.

Na vratima ipak Casillas

Na vratima će biti Iker Casillas kojeg je Ancelotti odmorio u dvoboju s Levanteom, gdje je branio Keylor Navas. Kapetan Reala posljednji je put branio na Barceloninu stadionu 7. prosinca 2012., bilo je 2:2.

Ramos uzdanica Reala

U zadnjem redu bit će Carvajal, Ramos, Pepe i Marcelo. Sergio Ramos se oporavio od ozljede, položio je ispit protiv Levantea i bit će jedna od najvećih uzdanica Reala u derbiju. Ramos je jedan od ključnih igrača Reala, još uvijek je jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu. Daje balans između obrane i veznog reda, za stoper je tehnički briljantan, zna iznijeti loptu, odigrati pas, beskompromisan je u duelu, a zna i zabiti pogodak. Ukratko, Ramos zna i može sve. Ponekad zna „kiksati“, ali puno je više utakmica koje odlučio sjajnom obranom, čuvanjem glavnih suparničkih igrača ili čak ključnim golovima, kao što je to bilo prošle sezone protiv Bayerna i Atletica u polufinalu i finalu Lige prvaka.

Modrić daje ravnotežu

Vezni red će držati Modrić, Kroos i Isco. Već smo puno pisali što za Real znači Modrićev povratak na travnjak nakon dugog oporavka od ozljede. Hrvatski je veznjak već u prvoj povratničkoj utakmici uzeo kontrolu igre u svoje ruke, diktirao je tempo i bio ključna spona između napada i obrane. Modrić je neprocjenjiv za Real jer daje momčadi toliko neophodnu ravnotežu.

Ključevi derbija ipak u rukama zvjezdanih napada

S jedne strane Bale, Benzema i Ronaldo, a s druge Messi, Suarez i Neymar. Tu treba tražiti odluku, bez izraženog učinka glavnih zvjezda teško se dolazi do pobjeda u najvećoj utakmici. Napadači ipak u najvećem broju slučajeva daju završni udarac. Barcin zvjezdani trio prvi put će na Camp Nouu zaigrati protiv Reala. Na Bernabeuu su debitirali u „el clasicu“ i izgubili. Nema sumnje da će tražiti iskupljenje.

Realov „BBC trio“ već duže vrijeme je u krizi, no Ancelotti ne odustaje od igre s tri napadača. Bale je konačno zabio protiv Levantea, što je donijelo određeno olakšanje, ali jasno je da se najviše očekuju od Ronalda. Ako Ronaldo ne bude pravi na Camp Nouu, teško će Real do bod(ov)a. Portugalac ne mora zabiti, ali ipak drži ključeve Realova uspjeha.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider