Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obračun s policijom

VIDEO Veliki neredi u BiH: Uhićeno šezdeset pripadnika Torcide!

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Srećka Bošnjaka, pripadnike policije su oko podneva napali huligani koji su koristili kamenje

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šezdeset pripadnika navijačke skupine Torcide uhićeno je u petak u neredima u mjestu Gabeli kod Čapljine, neposredno prije nogometnog susreta Hajduka s domaćom momčadi GOŠK-a, priopćila je policija koja je navela da je najveći broj preostalih navijača ispraćen prema granici, gdje ih je preuzela hrvatska policija.

VIDEO Pogledajte sukob Torcide i policije u Gabeli: Hajduk poražen!

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Srećka Bošnjaka, pripadnike policije su oko podneva napali huligani koji su koristili kamenje, betonske blokove i druge predmete. Nakon što su se snagama reda priključili pripadnici Specijalne policije MUP-a HNŽ-a iz Mostara huligani su se razbježali. Specijalci su uhitili 60 pripadnika Torcide koji su se razbježali po mjestu Gabeli, te nastavljaju potragu za odbjeglim izgrednicima.

"Ostali pripadnici Torcide dopraćeni su do granice gdje su ih kod Metkovića preuzeli pripadnici hrvatske policije", dodao je Bošnjak.

Do izgreda je došlo neposredno prije početka memorijalnog turnira u spomen na nekadašnjeg Hajdukova igrača Andriju Ankovića, koji se odigrava u mjestu Gabeli, kada pripadnici Torcide koji su stigli iz Splita nisu htjeli platiti ulaznice. Nakon naguravanja, kamenjem su zasuli pripadnike temeljne i specijalne policije te su rušili ogradu oko stadiona. U izgredima su ozlijeđena četvorica pripadnika policije, te jedan navijač Hajduka. Uništeno je više osobnih automobila te jedno vatrogasno vozilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider