Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slažete li se?

U Barceloni nakon 'šestice' traže promjenu pravila o kojem se sve više priča

Nakon što je Athletic Bilbao ponižen kod Barcelone, opet se potegnulo pitanje o strogom pravilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stigao je veliki baskijski klub Athletic Bilbao na Camp Nou, ali nije se dobro proveo. Barcelona je Athletic razbila s čak 6:0 uz hat-trick sjajnog Luisa Suareza. Osim još jedne čarobne večeri Urugvajca, dan kasnije u katalonskim se medijima spominje i izlazak Lea Messija na poluvremenu radi lakše ozljede.

No, priča se o još jednoj temi, a to je pravilo kod isključenja igrača koji je kao posljednji čovjek obrane srušio protivnika. Dogodilo se to i u ovoj utakmici i to već u 4. minuti. Gorka Iraizoz je rušio Suareza zbog čega je po pravilima goste stigla dupla kazna, jedanaesterac i isključenje vratara.

Tim je događajem s početka susreta usmjerena cijela utakmica u kojoj su na kraju Baski dobili čak šest komada. A je li trebalo biti tako? Pravilo o dvostrukoj kazni već je dugo predmet brojnih rasprava, a poteglo se i nakon utakmice.

''Kazneni udarac i crveni karton je prestroga odluka. Takva su pravila, ali ako bi se krenulo s promjenom odmah bih je podržao'', rekao je Luis Enrique.

''To pravilo bi se bez sumnje trebalo promijeniti. I ne samo to. Ali, sada su takva pravila'', dodao je Sergio Busquets.

Mnogi smatraju kako je u ovakvom slučaju dovoljna kazna kazneni udarac. Naravno, ukoliko start nije toliko grub, žuti karton bi bio sasvim dovoljan kao opomena igraču. Tako misli i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

''Ovako rano isključenje promijenilo je sve na utakmici. Po meni je 11-erac dovoljna kazna. Taj crveni nije bio potreban i zbog takvih situacija je potrebno mijenjati pravila.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider