Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nepravedno optužen

FOTO U Baleu kuha nezadovoljstvo: Evo zašto bi mogao prijeći u ManUtd!

Gareth Bale proživljava teške dane na Santiago Bernabeuu...

Navijači Real Madrida izviždali su Balea na utakmici s Real Sociedadom, kada je praktički otimao lopte suigračima (Jamesu) i silom htio postići pogodak. Velšaninu je i prije navedene utakmice zaljepljena etiketa sebičnjaka koje će se teško riješiti.

Toj percepciji španjolske javnosti dobrim je dijelom kumovao i Cristiano Ronaldo koji je u nekim prijašnjim utakmicama u nekoliko navrata žestoko reagirao kada mu Bale nije dodao loptu u izglednim situacijama, zaboravljajući da je dobar dio svojih pogodaka u ovoj i prošloj sezoni postigao upravo na dodavanje Velšanina.

Bale se našao pod lupom i zbog činjenice da je drugi najskuplji igrač Reala i svijeta odmah iza Ronalda, iako britanski mediji i dalje vrte priču da je zapravo najskuplji, odnosno da je njegov transfer iz Tottenhama veći od Ronaldova iz Manchester United. Kako god, Bale se nalazi na udaru javnosti, a u njegovu obranu stala je legenda Reala Emilio Butragueno.

Butragueno brani Balea

„Balea je bilo svugdje na terenu, sudjelovao je u mnogim akcijama. Istina, mogao je postići nekoliko golova, ali ponekad zabijete, a ponekad ne. Važno je da ulazi u šanse i sudjeluje u igri“, kazao je Butragueno za britanske medije kojima je trenutačna situacija s Baleom jasan znak da će Velšanin na ljeto prijeći u Manchester United, koji navodno nudi Realu 150 milijuna eura. U Madridu se stvara dojam da je Bale najveći egocentrik u momčadi. To je prilično nepravedno kada se pogledaju brojke.

Statistika kaže da je Bale u dosadašnje 73 natjecateljske utakmice u dresu Real Madrida zabilježio 24 asistencije, od toga 14 asistencija realizirao je Ronaldo, a sedam Karim Benzema, dok su oni asistirali Baleu tek po tri puta. Možda se u ovom podatku krije razlog zašto je Bale ove sezone skloniji individualnim akcijama nego upošljavanju suigrača. Bale je u Madridu također označen kao igrač koji nedovoljno sudjeluje u igri, posebice prema nazad. Međutim, statistika kaže da je ove sezone u Primeri centrirao 63 puta, dok je Ronaldo to uradio 43, a Benzema tek 13 puta. OK, Benzema je centarfor, ali Ronaldo igra istu poziciju, samo na suprotnoj strani. Uz to, Bale ima bolju statistiku i u fazi obrane, oteo je 32 lopte, Benzema 30, a Ronaldo tek 17.

Manchester United motri iz prikrajka

Ronaldo i Benzema imaju bolju realizaciju. Bale je na gol pucao 63 puta, 29 u okvir vrata, postigao je 10 golova, što je uspješnost od 16 posto. Ronaldo je pucao 104 puta, 58 u okvir vrata, a zabio je 28 golova (27 posto), dok je Benzema pucao 43 (22), a zabio je 11 golova (26 posto). Bale još uvijek prema van djeluje relativno mirno, ne odgovara na kritike, iako neki tvrde kako u njemu kuha i samo se čeka eksplozija.

Za sada ima potporu Carla Ancelottija koji mu drži leđa u svakoj prigodi, no pitanje je što će se dogoditi ako se dogodi još koja utakmica kao protiv Sociedada. Sve to iz prikrajka promatra Manchester Untied i čeka pogodnu situaciju da krene u akciju.

Prvu šansu za iskupljenje Bale će imati u srijedu u zaostaloj utakmici sa Sevillom protiv koje je postigao svoj prvi gol na Santiago Bernabeuu. Bale trenira odvojeno od ostatka momčad zbog manjih problema s ozljedom, ali gotovo je sigurno da će biti u postavi. Ronaldo odrađuje još jednu utakmicu suspenzija pa će sve oči biti uprte u Balea i Benzemu, koji je u velikoj formi. Realu nasušno treba pobjeda, jer u subotu je na rasporedu veliki gradski derbi s Atleticom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider