Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od Eura

Neshvatljive greške obrane odnijele EP: Poraz Hrvatske u Vinkovcima

Hrvatska U-21 reprezentacija nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo.

U uzvratnom susretu dokvalifikacija Hrvatska je izgubila od Engleske 1:2 u Vinkovcima te je ostala bez plasmana na Euro koji će se u lipnju 2015. igrati u Češkoj.

Baš kao i u prvom dvoboju, koji je u Wolverhamptonu također okončan slavljem Engleza 2:1, porazu naše reprezentacije kumovale su katastrofalne reakcije obrane, a tko zna kako bi se stvari razvijale da je Mario Pašalić u drugoj minuti zabio ono što je teže promašiti nego pogoditi - bio je veznjak Elchea sam na dva metra pred golom, ali pucao je ravno u vratara Butlanda, jednog od najistaknutijih pojedinaca u redovima gostiju.

Tri minute kasnije Englezi su odgovorili preko Kanea koji je pucao iskosa s tri metra, ali mu je Livaković ušao u šut i spriječio vodstvo Engleza. Nažalost, mladi vratar Zagreba bio je nemoćan u devetoj minuti kada je Liam Moore neshvatljivo ostao sam na četiri metra. Engleski stoper neobranjivo je pogodio gornji desni kut i već je tada bilo jasno da su izabranici Nenada Gračana u teškoj situaciji.

Nedugo nakon toga ozlijedio se Ante Rebić, ali je Hrvatska u finišu prvog dijela ipak uspjela stvoriti pritisak i poravnati.

Igrala se 38. minuta kada je Marko Livaja sjajno primio dugu loptu Filipa Bradarića, prsima ju spustio u for i pobjegao Mooreu te hladnokrvno izjednačio prizemnim udarcem sa 16 metara.

Fizički superiorniji Englezi kontrolirali su tijek dvoboja u nastavku, a Hrvatska je pokušavala zaprijetiti iz kontri i polukontri. U jednoj takvoj Pašalić je odlično podvalio loptu za Pjacu koji očajno puca iz trka ljevicom.

U 73. minuti William Hughes pogodio je između četvorice naših igrača u donji desni kut nemoćnog Livakovića i to je bio definitivni kraj nadanja.

Imali su Englezi još dvije odlične prilike, u 58. je loše pucao Kane, a u 59. minuti Berahino je sa deset metara iskosa pogodio vratnicu.

Hrvatski mladi nogometaši su zadnji puta igrali na završnici Eura u ovom uzrastu prije jedanaest godina.

Pred 6352 gledatelja na stadionu Cibalije sudio je Turpin iz Francuske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider