Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kramariću pohvala

Trener Salzburga: Dinamo je vrlo jak, očekujem fanatične navijače!

Reakcije protivnika Dinama i Rijeke u skupinama Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački Dinamo igrat će u skupini D Europske lige s Red Bull Salzburgom, glasgowskim Celticom i rumunjskom Astrom.

Dinamovi protivnici: Osramoćeni Celtic, šokirani Salzburg i opet Rumunji

Trener Celtica Ronny Deila: "Dobili smo zanimljivu skupinu. Ima tu dobrih momčadi i borit ćemo se za prolazak u nokaut fazu. Preostalo nam je više od 50 utakmica do kraja sezone, ponovno ćemo pokušati osvojiti domaće prvenstvo i kup, te ostvariti dobar rezultat u Europi. Istina je da smo razočarani što nismo ušli u Ligu prvaka, ali moramo učiti iz naših poraza kako bi se ponovno našli u situaciji da se borimo za plasman u Ligu prvaka".

Trener Astre Daniel Isaila: "U grupi su tri aktulna prvaka svojih liga i svi su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka, što nam daje dodatni motiv. Nakon što smo eliminirali Lyon, mislim da možemo protiv bilo koga od ova tri suparnika ostvariti dobar rezultat".

Kapetan Astre Constantin Budescu: "To što ne igramo protiv momčadi iz vrhunskih liga, kao što su Njemačka, Španjolska ili Italija, može biti prednost. Mislim da smo dobili dobru grupu i da možemo u njoj osvajati bodove. Neće biti laganih utakmica, ali mi se nikad ne predajemo, a u kvalifikacijama za Europsku ligu dobili smo tri od četiri utakmice".

Trener Salzburga Adolf Huetter: "Ovo je skupina sa dva vrlo atraktivna suparnika, Celticom i Dinamom. Veselim se utakmicama sa Celticom. Dinamo je također vrlo jak i očekujem fanatične navijače".

Nogometaši Rijeke igrat će u skupini G zajedno sa braniteljem naslova Sevillom, Feyenoordom iz Rotterdama i Standardom iz Liegea.

Trener Feyenoorda Fred Rutten: "Dobar ždrijeb, svaki je protivnik jak, a putovanja neće biti teška. Sevilla ima jako dobru momčad, a Standard je posebice jak na svom terenu, iako su ostali bez nekih važnih igrača ovog ljeta. O Rijeci ne znam puno, ali znam da imaju dobrog napadača".

Predsjednik Astre: Cilj nam je biti ispred Dinama

Rumunjska Astra izbacila je Lyon u play-offu Europske lige i ne želi stati na tome, svjesni su da imaju potencijala, a natjecanje u Europi im je prilika da se pokažu svijetu.

Zato su najopasniji, u rumunjskom prvenstvu nemaju šanse i navijačima je radost upravo pratiti europska natjecanja. Stoga se vara onaj koji tvrdi da će Dinamo lako s rumunjskom ekipom.

"Cilj nam je biti ispred Dinama! Došli smo iz četvrtog 'šešira' i uspjeh bi bio preskočiti Dinamo, te otkinuti neke bodove Celticu i Salzburgu. Sva tri suparnika su jaka i bit će nam teško", rekao je predsjednik Astre Dinu Gheorghe. (Hina/Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider