Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne, nije to nikakva poruka'

Trener Deportiva otkrio kada će Pletikosa konkurirati za momčad

Bivši hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa, koji je u ponedjeljak došao u Deportivo iz La Coruñe, tek mora ući u formu, pa je zasad nepoznato kada bi se mogao naći među vratnicama šestoplasirane momčadi španjolskog prvenstva, rekao je Hini trener Deportiva Víctor Sánchez del Amo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Deportivo je u srijedu odigrao 0-0 na gostovanju kod Getafea, a 37-godišnji Pletikosa nije doputovao u madridsko predgrađe.

"Konkurirat će za utakmice kada uđe u formu. Kada bude spreman zvat ću ga", rekao je Sánchez del Amo nakon utakmice. Pletikosa je od ljeta bio bez kluba nakon što je napustio redove ruskog Rostova čiju je mrežu čuvao četiri godine.

Deportivo je za njim posegnuo nakon što mu se ozlijedio vratar Fabricio Agosto (27), koji će propustiti ostatak sezone zbog ozljede križnih ligamenata koljena.

U La Coruñi, gradu s 245.000 stanovnika na sjeveru Španjolske, još uvijek čekaju Pletikosine dokumente budući da se zimski prijelazni rok otvara 4. siječnja. Pletikosa, koji će 8. siječnja napuniti 38 godina, odradio je dva treninga do utakmice s Getafeom od čega jedan s novim suigračima.

Sadašnji prvi vratar 33-godišnji Argentinac Germán Lux briljirao je u srijedu protiv Getafea. On napominje da dobra izvedba protiv Getafea nije nikakva poruka Pletikosi.

"Ne, nije to nikakva poruka, on je kolega koji je došao nadopuniti momčad, natjecati se, to je zdravo natjecanje. Ove sezone smo imali kompliciranu situaciju zbog ozljeda vratara. Pletikosi svi želimo dobrodošlicu, trenirali smo s njim jedan dan te se počinjeno upoznavati. Želimo ga što prije integrirati u momčad“, rekao je Lux.

Drugi vratar je 29-godišnji Španjolac Manu Fernández, pa će Pletikosa u njihovoj konkurenciji tražiti prostor među vratnicama.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider