Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi među nogometašima

Trebao bi postati broj jedan na svijetu: Cristiano Ronaldo tvornica novca!

I dok je prošlu godinu završio na drugom mjestu najplaćenijih sportaša, iza američkog boksača Floyda Mayweathera, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo bi 2016. trebao biti broj jedan u svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldo je prošle godine zaradio 80 milijuna dolara, a u magazinu Forbes, koji je objavio listu najplaćenijih sportaša, predviđaju da će njegovi prihodi u 2016. premašiti brojku od 100 milijuna. Time bi postao tek treći sportaš u povijesti koji je za 12 mjeseci uprihodio više od 100 milijuna dolara. To je dosad uspjelo samo Mayweatheru i američkom golferu Tigeru Woodsu.

Ronaldova bruto godišnja plaća u Real Madridu, zajedno s bonusima, iznosila je 52 milijuna dolara prije oporezivanja. Izvan terena, od sponzorskih ugovora i tvrtke za proizvodnju donjeg rublja, zaradio je 28 milijuna.

Portugalski igrač ima 11 sponzorskih ugovora, sa svjetski poznatim kompanijama kao što su Emirates Airline, Nike, Samsung, Toyota i druge. Njegova kompanija CR7, koja proizvodi donje rublje, proširila je asortiman, te je u prodaju pustila majice, košulje i obuću. No, zbog sponzorskog ugovora sa Nikeom morao je odustati od proizvodnje tenisica, te je u prodaju puštena "samo" linija casual obuće i elegantnih cipela.

Ronaldo je, naravno, glavni maneken i u reklami ne dribla, već pokazuje koliko su njegove cipele dobre za ples, što dokazuje izvodeći poznati 'moonwalk' Michaela Jacksona.

I upravo bi donje rublje i cipele u budućnosti mogli biti najveći izvor prihoda portugalske zvijezde, koja sve što dotakne pretvori u zlato.

Inače, listu najplaćenijih sportaša u 2014. predvodi 38-godišnji američki boksač Floyd Mayweather, svjetski prvak u velter i srednjoj kategoriji. On je od dviju borbi, koji su ukupno trajele 72 minute, prošle godine zaradio 105 milijuna dolara. Dosad je u boksačkoj karijeri, dugoj 18 godina, zaradio 400 milijuna. No, najveća zarada u životu ga tek očekuje, jer će 2. svibnja ove godine u Las Vegasu boksati protiv Filipinca Mannyja Pacquiaoa (36). U meču stoljeća, kako su ga prozvali mediji, Mayweather će zaraditi oko 180, a Pacquiao 120 milijuna dolara.

Iza Mayweathera i Ronalda smjestio se NBA košarkaš LeBron James (72,3 milijuna dolara).

Kad su u pitanju nogometaši, Cristiano Ronaldo je sa svojih 80 milijuna dolara uvjerljivo prvi po zaradi u prošloj godini. Slijede Lionel Messi (64,7 milijuna dolara), Zlatan Ibrahimović (40,4), Gareth Bale (36,4), Radamel Falcao (35,4), te Neymar (33,6).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider