Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na meti i ex hajdukovci

Promjene u svlačionici: Tko ostaje, tko dolazi, a tko bi mogao otići iz Dinama

U Dinamu pokušavaju složiti kadrovsku križaljku, ali dojam je da još nisu napravili ozbiljne nacrte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan je upitnik nad Eduardom, dobrim i iskusnim golmanom. Zimus je dogovorio s Club Bruggeom odlične uvjete, već je našao i stan, ali Dinamo ga nije želio pustiti bez odštete. Vidjet ćemo kako će sad razmišljati, Eduardo ima ugovor još godinu dana.

Još godinu dana vezan je i Soudani i tu plavi trebaju odlučiti što dalje. Alžircu je 28 godina, za njega se transferom teško može dobiti velik novac, a igrača koji rješava velike utakmice ne može se jeftino naći. Stoga i ne čudi da su plavi Soudaniju ponudili novi ugovor. Bilo je govora i o mogućem odlasku Fernandesa u Kinu, nude mu velik novac, ali njemu se ne ide na tu destinaciju.

U fokusu je Marko Pjaca, koji je nedavno u intervjuu za za GOL.hr otkrio planove za budućnost. Već su ga željeli Bologna i Milan, ali nisu imali novca da bi zadovoljili Mamiće. Za takve bisere, kao i za Ćorića i ostale talentirane igrače, plavi traže astronomske iznose, a samo talent klubovi neće toliko platiti. No Pjaca više nije samo talent i za njega će stići ponude.

O njegovu odlasku ovisi i tko će doći. Pjaca, Soudani, Fernandes pa i Brekalo, koji može “zbrisati” kad napuni 18 godina, krilni su igrači, i ode li jedan ili više njih, plavi i za tu poziciju gledaju igrače. Našli su igrača Sportinga, Iuri Medeiros ima 21 godinu i ovu sezonu bio je na posudbi u Moreirenseu. U 33 nastupa upisao je deset pogodaka i 12 asistencija. Sad treba vidjeti hoće li trener Sportinga Jorge Jesus na njega računati u sljedećoj sezoni, ne bude li, plavi bi ga doveli na posudbu.

Gledali su plavi i lijeve bekove, ali ostat će na Pivariću koji će se uskoro oporaviti, Borni Sosi i Musi, ali rak-rana je defenzivni vezni. Novog Ademija nema na vidiku. Onaj stari, pravi Ademi čeka odluku Uefe i nada se da će mu skinuti suspenziju. To bi bilo idealno rješenje za Dinamo.

No Dinamo ne može čekati odluku, mora naći rješenje. Machado, Antolić i ostali vezni igrači to su dobro pokrpali, ali traži se klasični defenzivac. Pratili su plavi Cafua, igrača Vitorije Guimaraes, ali dalje od toga nisu otišli. Gledali su ove sezone oko 50 igrača za različite pozicije i još ništa nisu odlučili. Spominjali su se i Bradarić iz Rijeke te Radošević, koji se kao igrač Napolija u Eibaru i nije baš naigrao. Ima pravih igrača, ali takvi su, zaključili su u Dinamu, preskupi.

''Nema nikakvih novosti ni oko odlazaka ni oko dolazaka'', tvrdi Zoran Mamić.

No u Dinamu se nikad ne zna, mišljenja i smjernice stalno se mijenjaju, tek se čeka da se svi slože kojim će putem.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider