Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debitira protiv - Hajduka

Transfer 'bomba' u HNL-u: Bradarić iz Hajduka u Rijeku!?

Filip Bradarić oprostio se od suigrača u Hajduku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donedavno mladi hrvatski reprezentativac napušta Hajduk i prelazi u Rijeku u transferu vrijednom oko 600.000 eura.

Zapravo, od ovog iznosa Hajduk će dobiti 450.000 eura jer se ovim transferom rješavaju i potraživanja koja Rijeka ima od Splićana.

Riješen udio Rijeke u transferu Sharbinija

Sporan je bio transfer Anasa Sharbinija u Al-Ittihad odnosno činjenica da Arapi nisu uplatili Rijeci naknadu koja im pripada u sklopu tzv. fonda solidarnosti što propisuje FIFA, a odnosi se na klubove u kojima je igrač bio od 13. do 23. godine. U Sharbinijevom slučaju to je bila jedino Rijeka...

Iznos su Arapi, umjesto Rijeci, uplatili Hajduku i sad da bi se izbjegao između Al-Ittihada i Rijeke koja bi mogla pokrenuti sudski spor, pa bi onda Arapi tužili Hajduk za povrat novca, dogovoreno je da se za sporni iznos umanji odšteta za Bradarićev transfer i na taj način izbjegnu eventualne kamate, troškovi suđenja i ostali troškovi.

Također, u sklopu ovog transfera Rijeka se odrekla postotka kojeg ima u budućem transferu Elvira Malokua, koji je prije godinu i pol s Kantride preselio na Poljud.

Debitira protiv - Hajduka?

Filip Bradarić je u Hajduku odigrao 48 utakmica postigavši tri gola, a ima i četiri asistencije. U proteklom ciklusu bio je standardni U-21 reprezentativac, a poznat je kao igrač s velikim trkačkim sposobnostima, defenzivni vezni koji je u Hajduku izvodio prekide igre.

Da se nešto kuha oko njegova transfera postalo je jasno kada ga Igor Tudor nije stavio stavio u igru u generalci Hajduka uoči nastavka sezone. Zanimljivo, u prvoj prvenstvenoj utakmici u 2015. Rijeka će ugostiti Hajduk na Kantridi te će, najvjerojatnije, Bradarić debitirati protiv uskoro bivših suigrača...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider