Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pridružio se i gradonačelnik

Torcida poziva na dostojanstven prosvjed na Rivi, a ne Poljudu

U subotu se od 14 sati u Splitu sprema masovan prosvjed navijača Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u svom je priopćenju istaknuo da "apsolutno podupirući ciljeve i ideje mirnog prosvjeda" je uvjeren da će subotnje okupljanje Torcide na Rivi "proteći u najboljem redu, mirno, dostojanstveno i na način koji zaslužuju ime i tradicija Hajduka, ali i grad Split i svi naši građani".

Bilo je bojazni da će se dogoditi neki radikalan potez navijača, ali to je demantirala Torcida u svom priopćenju u kojem također pozvala na dostojanstven otpor.

''Subotnji prosvjed na Rivi je skup potpore našem Hajduku, znak podrške potezu našeg kluba na neodigranom derbiju u Maksimiru i još jedan poziv hrvatskim institucijama da napokon krenu u riješavanje stanja u hrvatskom nogometu.

Pozivamo sve građane koji će se okupiti u subotu na Rivi da ne nasjedaju na neimenovane izvore koji predviđaju i potenciraju nasilan ulazak navijača na stadion. Ulazak na stadion je zabranjen i time samo možemo naštetiti našem klubu što vodstvo Saveza očito pokušava isprovocirati. U HNS-u misle da su problem s navijačima Hajduka riješili zatvaranjem poljudskih tribina po treći put zaredom, ali očito ne razumiju kako mi ovu subotu najvažniju utakmicu igramo na Rivi u 14:00 sati.

Stanje u hrvatskom nogometu je preslika stanja cijelog našeg društva. Izostanak reakcije državnih institucija glede kriminala koji vlada hrvatskim nogometom, znači i jasnu podršku tom stanju te poruku kriminalcima da nastave sa svojim poslom.

Dolaskom na prosvjed dajte svima do znanja da odbijate biti još jedan lik suvremene hrvatske nogometne tragedije. MIRNO i DOSTOJANSTVENO pokažite otpor društvu u kojem vladaju nepravda i nezakonitosti.

Program otvara u 14.00 sati grupa Viva s nekoliko pjesama. Nakon toga će na bini govornici još jednom prisutnima predstaviti i objasniti razloge i ciljeve borbe navijača te jasno iznijeti svoje zahtjeve spram hrvatskih institucija. Za kraj okupljanja bit će održan mini koncert Kuzme i Shake Zulu.

KONTRA MRAKU, KONTRA SILI!''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider