Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
521.5 milijun eura

TOP 10 najvećih transfera u 2014.: Barca, Real i Englezi!

Kao i svaka druga dosad, i 2014. godina obilovala je velikim transferima u svijetu nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svih 10 najvećih transfera je ostvareno među europskim klubovima, koji su i u ovoj godini okrenuli stotine milijuna eura. Točnije, 521.5 milijuna eura, a zanimljivo je kako je samo jedan transfer među ovih 10 u kojem nisu sudjelovali Englezi.

Na prvom je mjestu Luis Suarez i njegov prelazak iz Barcelone u Liverpool koji je dobio odštetu od 81 milijun eura. Barca je odlučila angažirati Urugvajca u jeku hajke zbog ugriza Giorgija Chiellinija na SP-a i za to je platila najveću odštetu u svojoj povijesti.

Samo milijun manje koštao je James Rodriguez Real Madrid, koji je iz Monaca doveo najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Još jedan transfer u koji je uključen bio Real dogodio se krajem kolovoza, kada je Angel Di Maria Santiago Bernabeu zamijenio Old Traffordom, a Manchester United je Realu iskrcao 75 milijuna eura.

Na četvrtom je mjestu jedan branič, David Luiz, za kojeg je PSG platio Chelseaju 49.5 milijuna eura kako bi na stoperskim pozicijama imao tandem reprezentacije Brazila (Thiago Silva - David Luiz).

Juan Mata je bio rekorder zimskog prijelaznog roka. Za njega je Chelsea inkasirao 45 milijuna eura, a kupac je bio Manchester United.

Glavni ulov Arsenala u ovoj godini bio je Alexis Sanchez. Topnici su platili 42.5 milijuna eura Barceloni za ovog sjajnog Čileanca.

Manchester City je i u ovoj godini nastavio s velikim kupovinama. Doveden je Eliaquim Mangala iz Porta za okruglih 40 milijuna eura.

Diego Costa je nakon fantastične sezone u Atletico Madridu prešao u Chelsea nakon što su Bluesi aktivirali izlaznu klauzulu i platili 38 milijuna Španjolcima.

Za 500 tisuća eura manje jedan od najvećih talenata engleskog nogometa Luke Shaw prešao je u Manchester United iz Southamptona.

Deset najvećih transfera zaokružuje Cesc Fabregas. Mourinho se nije dvoumio ni trenutka kad je Barcelona izvjesila cijenu od 33 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider