Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu mu vjerovali

Ljubimac navijača Hajduka otišao u Belgiju, odlazi li i Balić u 'pet do 12'?

Tomislav Kiš napustio je Hajduk nakon četiri godine i otišao u belgijski Kortrijk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispadanje Hajduka u play-offu Europske lige počelo se održavati u odlasku igrača. Tomislav Kiš u nedjelju je postao novi napadač Kortrijka. Odšteta nije poznata, ali navodno se radi o maloj cifri od tek 150 tisuća eura.

Kiš je napustio Hajduk nakon četiri godine mučenja i sumnji u njegove kvalitete. Stigao je kao 17-godišnjak iz Sesveta i odmah oduševio Torcidu koja mu je često skandirala 'Kiš, Kiš, Kiš'. Struka i navijači Hajduka očito su imali sasvim različite stavove o mogućnostima napadača iz Zagreba. Kiš je na posudbama (Gorcia, Zavrč) trpao i trpao, no u Hajduku pravu priliku nije dobio.

Ovog ljeta se činilo kako će pod Damirom Burićom konačno proigrati, no u dvije najvažnije utakmice u sezone nije dobio priliku. Mnogi su ostali neugodno iznenađeni što Kiš nije dobio priliku u Liberecu, kada je Burić napravio jednu jedinu izmjenu, a u uzvratu je trener Hajduka radio mijenjao beka za beka u drugom poluvremenu (Tudor – Juranović) nego ubacio novog napadača.

Navodno je Kiš prihvatio ponudu Belgijaca nakon što mu je ponuđen novi ugovor za kojeg su njegov predstavnici odlučili da je premali i podcjenjivački. U Kortrijku je Kiš naslijedio Ivana Santinija koji je nakon sjajne sezone otišao u Standard.

Na samom kraju prijelaznog roka Hajduk bi mogao ostati bez još nekoliko nogometaša. Kapetana Gorana Milovića intenzivno prati danski Kopenhagen čiji ej sportski direktor jučer gledao pobjedu Hajduka u Zaprešiću. Mijo Caktaš navodno ima neke ponude koje nisu toliko izdašne da napusti klub, dok su zadnjeg dana prijelaznog roka Talijani (Juventus, Carpi) počeli intenzivno 'kuhati' mogućo odlazak Hajdukovog dragulja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider