Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li uspjeti?

To nikome nije uspjelo pa ni Realu: Barcelona u lovu na povijesni pothvat!

Bayern, PSG, Juventus i Barcelona jedini mogu ove sezone do 'treblea'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Le crème de la crème europskog nogometa - Bayern, PSG, Juventus i Barcelona. Četiri europska diva realno jedini ove sezone mogu doći do tri najvrjednija klupska trofeja, takozvanog „treblea“ – Lige prvaka, prvenstva i nacionalnog kupa. Barcelona i Bayern su već osvajali „treble“, dok bi PSG-u i Juventusu to bilo prvi puta.

Koliko je teško u jednoj sezoni osvojiti tri najvažnija trofeja govori i podatak da se s njime može pohvaliti samo sedam klubova: Celtic (1967.), Ajax (1972.), PSV (1988.), Manchester United (1999.), Barcelona (2009.), Inter (2010.) i Bayern (2013.).

Primjećujete da na listi nema Real Madrida, deseterostrukog prvaka Europe, službeno najboljeg kluba 20. stoljeća i realno najvećeg kluba svih vremena. Real je ostao u utrci za titulu španjolskog prvaka i obranu Lige prvaka ali je ispao iz Kupa kralja.

Bayern i Juventus već su stavili obje ruke na njemačko odnosno talijansko prvenstvo, dok će se PSG i Barcelona još poprilično namučiti kako bi došli titule državnih prvaka Francuske i Španjolske. Sva četiri kluba su u završnicama domaćih kupova i najcjenjenijeg klupskog natjecanja na svijetu, Lige prvaka.

Juventus je sinoć na svojem stadionu napravio značajan korak prema polufinalu Lige prvaka pobijedivši Monaco sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala. Teško će obrambeno orijentirani „kneževi“ u uzvratu pobijediti Juve s dva gola razlike…

Barcelona večeras gostuje na Parku prinčeva, a Bayern kod Porta na Dragau. Nijemci bi trebali imati lakši posao u odnosu na Katalonce koje najvjerojatnije očekuje neizvjestan okršaj s PSG-om.

Ako Barcelona uspije doći do kraja u sva tri natjecanja, postat će jedini klub koji je dvaput osvojio tri najvažnija trofeja u jednoj sezoni. Jednako vrijedi i za Bayern.

Podsjećamo da je Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole u sezoni 2008/09. osvojila šest trofeja u sezoni (Liga prvaka, prvenstvo, Kup kralja, Španjolski Superkup, UEFA Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo) te je jedina kojoj je to pošlo za rukom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider