Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barcine polemike

Tko će pucati penale dok nema Messija? Rakitić među četiri kandidata!

Očekuje se da će Neymar i Luis Suarez ravnomjerno podijeliti Messijevu ulogu glavnog igrača, no jedanaesterac može izvoditi samo jedan igrač.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ozljeda koljena Lionela Messija na subotnjoj utakmici s Las Palmasom glavna je tema svih katalonskih medija.

Messi spreman za 'el clasico', ali Barca ipak strahuje

Prema prvim prognozama Messi će izbivati s terena 6-8 tjedana i trebao bi biti spreman za „el clasico“ 21 studnog, no kako trenutačno stvari stoje možda se i prije vrati na travnjak i zaigra već u južnoameričkom „clasicu“ Argentine i Brazila, koji je na rasporedu 13. studenog.

Kako god, Messi će propustiti nekoliko predstojećih utakmica, najviše osam ako ne zaigra do derbija s Realom na Santiago Bernabeuu, pa u Kataloniji spekuliraju tko će u njegovu odsustvu preuzeti ulogu glavnog igrača te pucati jedanaesterce, za koje se zna da su Messijeva Ahilova tetiva.

Očekuje se da će Neymar i Luis Suarez ravnomjerno podijeliti Messijevu ulogu glavnog igrača, no jedanaesterac može izvoditi samo jedan igrač.

Barcelona je u dosadašnjem dijelu sezone pucala četiri jedanaesterca i zabila samo jedan pogodak. Messi je pucao triput, dvaput je promašio i jednom zabio, a preostali jedanaesterac promašio je Neymar.
Najčešće se spominju četiri imena: Suarez, Neymar, Iniesta i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Sudeći prema brojnim komentarima navijača Barcelone na tu temu, većina bi željela da Suarez preuzme ulogu glavnog izvođača, i to ne samo dok nema Messija, već i kada se on vrati na travnjak.

Čini se da je i Luis Enrique na tragu navijačkih razmišljanja te da će izabrati Urugvajca, ali samo dok se Messi ne vrati na travnjak. A onda sve po starom, Messi će pucati bez obzira koliko promašivao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider