Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko pojačanje

Najava bombastičnog transfera: Velika zvijezda žarko želi u Barcelonu

Thiago Silva želi prijeći u Barceloni kako bi imao više šansi za osvajanje Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thiago Silva, stoper PSG-a i brazilske reprezentacije, želi prijeći u Barcelonu, piše El Mundo Deportivo. Katalonski dnevnik tvrdi da je „mig“ došao iz Brazilčeva neposrednog okruženja.

Silva je bio na radaru Barcelone još dok je igrao u Milanu. Godine 2012. ipak je izabrao prelazak PSG, koji mu je u tom trenutku ponudio znatno bolje financijske uvjete. Četiri godine kasnije situacija se promijenila. Katalonski dnevnik piše kako Brazilcu novac više nije u pravom planu, jer materijalno se osigurao i sada su mu najvažniji sportski izazovi.

Nakon što je PSG još jednom ispao u četvrtfinalu Lige prvaka, čini se da je Brazilac zaključio kako s Parižanima teško može do najvrjednijeg klupskog trofeja. Logično je zaključiti da su mu daleko veći izgledi da osvoji Ligu prvaka s Barcelonom nego s PSG-om.

Uz igranje u atraktivnijoj ligi i većom klubu, to je i glavni motiv zbog čega bi se odlučio za prelazak na Camp Nou. Nema sumnje da bi Silva došao Barceloni kao as na desetku. Brazilac uživa status jednog od najboljih obrambenih igrača današnjice, a Katalonci su najtanji upravo u zadnjem redu. Uz to, Barca na tržištu aktivno traži pojačanja, tako da je logično zaključiti kako ne bi imali ništa protiv tog transfera. Međutim, pitanje je što će reći predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi.

Kada bi Al-Khelaifi i pristao prodati Silvu, pitanje je koliku bi odštetu tražio? Brazilac nije u cvijetu mladosti i Barcelona vjerojatno ne bi pristala isplatiti neku astronomsku cifru. No, ako Silva bude uporan u svojim zahtjevima za odlazak s Parka prinčeva, možda će Al-Khelaifi ipak popustiti, jer nema smisla zadržavati igrača koji želi otići.

Prije dva tjedna pojavila se informacija kako PSG i Barcelona pregovaraju oko transfera Marquinhosa. Barca je navodno sve dogovorila s brazilskim braničem koji je nezadovoljan minutažom u PSG-u. Spor je nastao oko visine odštete. Barca je navodno nudila 45, a PSG traži 50 milijuna eura.

Nakon informacije da Thiago Silva želi prijeći u Barcelonu, možda se težište pregovara prebaci na njega. U svakom slučaju ljetni prijelazni rok bit će iznimno zanimljiv. S obzirom da mnogi klubovi najavljuju rekonstrukcije momčadi, lako je moguće da se dogodi u financijskom smislu najprometniji ljetni prijelazni rok u povijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider