Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije na privatizaciju Dinama

VIDEO 'Teško je vjerovati da bi itko ozbiljan kupio klub bez navijača'

Nakon što je na skupštini Dinama u ponedjeljak objavljeno kako zagrebački klub kreće u preoblikovanje, pojavila su se mnogobrojna pitanja i reakcije na takvu odluku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvak odlučio se na prelazak iz Udruge građana u sportsko dioničko društvo zbog želje za priljevom svježeg kapitala, ali i strogih financijskih pravila Uefe i Fife. Dionice će se nuditi u nekoliko krugova, a prvo će biti ponuđene gradu Zagrebu.

Iako Dinamo nije u financijskoj krizi, njegova Uprava budućnost kluba ipak vidi u privatnom vlasništvu.

"Ponuditi na tržište Dinamove dionice i neka članovi, prijatelji i poduzetnici ulože u svoj Dinamo", rekao je Zdravko Mamić.

Proces preoblikovanja počet će revizijom koju će obaviti jedna od najpoznatijih revizorskih svjetskih kuća i koja će pokazati vrijednost kluba. Pretpostavlja se da bi taj proces mogao trajati od šest mjeseci do godinu dana, a odvijat će se pod nadzorom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon toga kreće plasman dionica na tržište. U prvom krugu odluku o eventualnoj kupnji imat će grad Zagrebu.

"Još nismo odlučili, ali mislim da ne", izjavila zamjenica gradonačelnička Zagreba Sandra Švaljek.

U drugom i trećem krugu na redu su članovi kluba, a u četvrtom će Dinamove dionice moći kupiti tko god želi. U Maksimiru kažu kako vjeruju da postoje zainteresirani domaći i strani investitori, no u interesu je kluba da se jave tek kada se bude znala točna vrijednost. Dinamovi bivši igrači Šimić, Marić, Šokota i Bišćan nisu protiv privatizacije, no mišljenja su da su tu odluku trebali donijeti svi članovi kluba, a ne, kako oni tvrde, nelegalno izabrana skupina ljudi na vlasti.

"Ako trenutno vodstvo zbilja želi da privatizacija uspije, neka pusti navijače da odluče je li to najbolja opcija za klub. Teško nam je vjerovati da bi itko ozbiljan kupio klub bez navijača", stoji između ostalog u priopćenju.

Bad Blue Boysi, prema informacijama koje stižu iz njihovih redova, nisu apriori protiv privatizacije. Građani Zagreba pak, sumnjičavi.

"Nema u Hrvatskoj kapitala za to. Drugo, ne znam što se iza toga krije. Mamić i njegov sistem, mislim da to nešto nije u redu", izjavilo je Ivan.

"Ja sam osobno protiv toga zlato, jer je to hrvatski i zagrebački brend, a ne privatni", kazao je Zdravko.

"Treba ga privatizirati. Mislim da će tako sivima biti bolje jer ova Uprava ne radi dobro", mišljenja je Zlatan.

Najblistaviji primjer privatizacije u HNL-u je Rijeka. Hoće li i Dinamo biti svijetli primjer vjerojatno ćemo znati do kraja sljedeće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider