Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pretjerano ili očekivano?

VIDEO Teške kazne Hajduku za neodigrani derbi: Oduzeti bodovi, kažnjeni čelnici i igrači!

Hrvatski nogometni savez objavio je kazne Hajduku zbog odbijanja izlaska na teren uoči derbija na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško je HNS kaznio Hajduk. Ne samo da su im oduzeta tri boda već su čelnici kluba dobili godinu dana zabrane rada u nogometu! Na službenim stranicama 1. HNL stoji objašnjenje.

''Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluke o disciplinskim kaznama zbog neopravdanog nenastupanja momčadi Hajduka na utakmici 16. kola MAXtv Prve lige Dinamo - Hajduk koja se trebala igrati u Zagrebu 22. studenog u 15 sati:

 - HNK Hajduk kažnjen je oduzimanjem tri boda

 - Predsjednik uprave kluba Marin Brbić te četiri člana Nadzornog odbora kluba koji su donijeli odluku o nenastupanju momčadi (Ljubo Pavasović-Visković, Vjekoslav Hrabar, Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan) kažnjeni su zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od jedne godine

 - Jedanaest igrača prijavljenih za nastup na utakmici koji nisu izašli na teren kažnjeni su novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna (L. Kalinić, G. Milović, A. Vršajević, M. Anđelković, A. Maglica, M. Maloča, Z. Nižić, T.S. Sušić, J. E. Kouassi, D. Mezga i A. Milevskyi).

Kazne su izrečene sukladno odredbama članka 70. Disciplinskog pravilnika HNS-a', piše na stranicama HNL-a.

Kazna stigla nakon propalog sastanka

Predsjednik Hajduka Marin Brbić trenutno se nalazi u Zagrebu gdje se našao s Vedranom Mornarom, ministrom sporta. Trebao je to biti zajednički sastanak s čelnicima HNS-a, no oni su ga otkazali jer na njemu nije mogao doći splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Slučajno ili ne, nakon toga su danas objavljene kazne za derbi.

Podsjetimo, derbi u Maksimiru nije se odigrao jer se Hajduk solidarizirao s dijelom svojih navijača koji zbog iznenadnih 'crnih lista' nije mogao ući na stadion, a igračima Hajduka je isti dan po povratku u Split priređen doček na Poljudu. Ranije je odlučeno da se neodigrani derbi registrira rezultatom 3-0 za Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider