Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turska u Zagrebu

VIDEO Terim hvali Hrvatsku, Modrić poručuje: Pokazat ćemo pravo lice!

"Zdravi smo i spremni za Turke", poruka je iz hrvatskog tabora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić i Ante Čačić dan uoči otvaranja kvalifikacija za svjetsko prvenstvo naglašavaju kako Hrvatska mora ponoviti igru s Eura ako želi do pobjede. Turski izbornik Fatih Terim za 63. rođendan poželio si je tri boda protiv Hrvatske, iako na Maksimir dolazi s novom i mlađom momčadi.

Po njemu se zovu stadioni u Turskoj, njemu rade posebne koreografije na stadionima, u njega se najviše uzdaju. Iako je s Fatihom Terimom i igrač Fenerbahčea Sener došao na konferenciju za medije fotografi su tražili samo imperatora s klupe kako mu tepaju. Dva i pol mjeseca su prošla od Modrićevog mata na Parku Prinčeva i za Terima je to gotova priča.

''Ovo je utakmica ipak nešto drugačija, o Hrvatskoj ne trebam trošiti riječi. Puno puta smo se susretali s Hrvatima znamo koliko su kvalitetni. Najiskrenije, bila nam je želja igrati s nekom lakšom reprezentacijom na otvaranju kvalifikacija. Nismo se najbolje spremili i neki igrači nam nisu standardni'', kazao je Terim.

Turke ne predvodi Arda Turan. Njihov ponajbolji igrač koji je sjajno počeo sezonu u Barceloni. Novi Arda je kažu 19 - godišnji Emre Mor. Koji je zaigrao i na Euru protiv Hrvatske. Terim, dojma smo, pomalo pili naopako. Kaže nije mu drago što će stadion biti prazan.

''Za velike reprezentativne utakmice poput sutrašnje, navijači su iznimno bitni. Imali smo slično iskustvo u Frankfurtu i nije bilo lijepo. Sve što se priča i dobacuje s klupe se čuje.''

Naši reprezentativci popodne su proveli u šetnji Zagrebom. Unatoč oslabljenoj Turskoj nikako ne očekuju šetnju protiv Terimove momčadi.
''Očekujem Tursku kvalitetnu kao i uvijek ali opet, ja vjerujem da će Hrvatska biti na pravom nivou da ćemo pokazati pravo lice i da ćemo pružiti igru kao i na Euru'', kaže Modrić.

Smatra kako Hrvatskoj neće biti ništa lakše jer u sustavu Turske nema Arde Turana, zvijezde Barcelone i najboljeg igrača turske reprezentacije.
„Turska je velika nacija, sigurno nas čeka težak posao“, podvukao je novi kapetan Hrvatske.
Modrić je istakao da velika opasnost prijeti od strane mlađahnog Emre Mora, nove zvijezde Borussije Dortmund.
„Ima sve uvjete da napravi veliku karijeru. Činjenica da ga je Borussia kupila dovoljno govori o njegovoj kvaliteti“, zaključio je Modrić.

Na kraju vratit ćemo se još jednom Terimu. Karizmatik iz Adane ima plan i za Hrvatsku i za Tursku.
''Na kraju krajeva, nadam se da ćemo i jedni i drugi na Svjetsko prvenstvo. Uostalom i Turska je poboljšala odnose s Rusijom.''

Turci su inače za generalnu probu uoči početka kvalifikacija izabrali Rusiju i odigrali 0:0.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider