Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio to drukčiji put

Talijani otkrili skupu pogrešku: Mamić im je nudio Modrića, ali…

Luka Modrić mogao je imati sasvim drukčiji nogometni put da se 2005. dogodio njegov transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Dinamu nisu baš bili uvjereni u ovakav razvoj Luke Modrića. Prilog tome govori činjenica da su ga 2003. s 18 godina poslali na kaljenje u BiH ligu koja je bila poznata po grubostima, no Luka je procvjetao u dresu Zrinjskog iz Mostara. No, ni tada nisu do kraja bili uvjereni u njegove sposobnosti pa je završio u Zaprešiću.

Tek nakon sjajnih igara u dresu Intera Modrić je na pola sezone2004./2005. vraćen na Maksimir, a Inter je do kraja sezone izgubio bitku s Hajdukom (i nekim čudnim zakulisnim igrama) za naslov prvaka. No, već tada je Modrić mogao biti prodan, tri godine prije odlaska u Englesku.

Otkrio je to talijanskim medijima bivši izvršni direktor Napolija Pierpaolo Marino. On tvrdi kako je Napoli odbio transfer 2005. i objašnjava zašto.

''Išao sam gledati Dinamo – Hajduk jer sam razmišljao da dovedemo Niku Kranjčara. Svidio mi se Luka Modrić iz Dinama, imao je samo 19 godina. Ponudili smo pet milijuna eura uz opciju da ostane u Dinamu godinu dana, dok mi ne izborimo promociju u Serie A'', kazao je Marino.

Te 2005. godine Napoli se polako vraćao prema vrhu talijanskog nogometa. Na kraju te sezone još uvijek su bili drugoligaši.

''Dinamo je tražio osam milijuna eura. To je ipak bilo previše za nas. Ostali smo bez Modrića zbog tri milijuna, ali bili smo drugoligaši i takav transfer narušio bi cijelu konstrukciju momčadi koja se spremala za povratak u prvu ligu“, dodao je Marino.

Modrić se ipak tri godine kasnije prodao u Tottenham za 22 milijuna eura pa je ispalo jako dobro za Mamića koji ga je htio prodati prerano. U Napoliju se pak čupaju za kosu jer danas Luka igra u Realu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider