Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilo gdje na svijetu

FIFA tretira Ademija poput kriminalca: Ne smije imati nikakve veze s nogometom

Stiglo je objašnjenje zašto Ademi ne može zaigrati ni za amaterski klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Ademi dobio drakonsku kaznu od UEFA-e zbog pada na doping testu, Dinamo i njegovi odvjetnici uložili su žalbu sportskom sudu u Lausannei - CAS-u. Dok se čekala odluka o žalbi, klub je ostao uz svog veznjaka, te pokušao pronaći prijelazno riješenje. Dinamov trener Zoran Mamić bio je zadovoljan kada je uoči odlaska na pripreme u Španjolsku mislio kako se riješenje našlo u četvrtoligašu Kustošiji.

"Da, ide igrati u četvrtu ligu kako bi bio u koliko toliko natjecateljskom ritmu", pričao je Mamić 25. siječnja.

Ademi je bio presretan što je dobio priliku igrati u četvrtoligašu koji nastupa u amaterskoj ligi, a i Kustošija je bila očarana nenadanim pojačanjem.

"Moj osnovni cilj je da nastavim igrati nogomet, ono što najviše volim i najbolje radim", zborio je krajem siječnja veliki radnik u sredini terena Ademi.

No, sreća je kratko trajala. Netko je u Dinamu očito krivo protumačio UEFA-inu odluku o kazni, te ulio lažnu nadu 24-ogodišnjaku. U Hrvatskom nogometnom savezu, odluku su protumačili potpuno drugačije.

"Žao mi je što moram to reći, ali Ademi prema odluci UEFA-e ne može igrati niti za jedan klub, čak niti za jedan klub koji je u zemlji članici FIFA-e, jer je FIFA proširila tu odluku na cijeli svijet", objasnio je tajnik HNS-a Vladimir Iveta.

Ademi tako ne smije nastupati niti za jedan registrirani klub bez obzira u kojoj se ligi natječe. Dinamo je zatražio dodatno pojašnjenje kazne od UEFA-e, a čeka se i odluka o žalbi iz Lausanne.

"Pa ja se nadam da će se odluka promijeniti ili da će UEFA poslati drugačije tumačenje, ali ako situacija ostane nepromijenjena on nažalost ne može nigdje igrati, ne može čak biti niti trener, eventualno se može školovati, ali ne može biti trener niti nogometaš", zaključio je Iveta.

Ademi, da stvar bude još gora, ne smije imati bilo kakvu ulogu u okviru organiziranog nogometa. Ukoliko se nešto ne promijeni i četverogodišnja suspenzija ostane na snazi, teško je očekivati da će Ademi nastaviti nogometnu karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider