Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poštuje ga, ali...

Svjetski prvak prijeti: 'Pokazao sam Messiju tko je gazda i opet ću'

U srijedu navečer očekuje nas spektakl na Camp Nouu, Barcelona – Bayern.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka vratar Bayerna Manuel Neuer izjavio je da će pokazati najboljem igraču Barcelone Leu Messiju tko je gazda.

"Jako poštujem Messija i sve što je ostvario, ali kad izađemo na teren treba pokazati autoritet i tko je gazda. To sam napravio i u prošlogodišnjem finalu SP-a i dobro je završilo", izjavio je Neuer.

U sezoni 2012/2013. Bayern je u polufinalu Lige prvaka "ponizio" Barcelonu (4-0, 3-0), a većina akcija odvijala se po bokovima. Na desnom boku su paniku kreirali Lahm i Robben, a na lijevom Alaba i Ribery.

No, sada Bayern ne može računati na ozlijeđene Robbena, Riberyja i Alabu, dok će Lahm preuzeti ulogu u veznom redu. S druge strane, Barcelona nema problema sa ozljedama i u vrhunskoj je formi.

"Prije dvije godine dominirali smo u obje utakmice, ali sad se situacija promijenila. Oni nemaju ozlijeđenih, a Messi je ponovno u top formi. Nama, pak, nedostaje nekoliko ključnih igrača. Ovo je finale prije finala i siguran sam da ćemo imati svoje prilike. Moramo pokazati karakter i iskoristiti fizičku nadmoć na najbolji način", dodao je najbolji golman svijeta.

Nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede u momčad Bayerna vratio se veznjak Javi Martínez, koji je u subotu protiv Bayer Leverkusena odigrao pola sata, a bit će na raspolaganju i u srijedu na Camp Nou.

"Real Madrid će vam zabiti iz poluprilike, ali Barcelona je opasniji protivnik. Barca vrši jači pritisak, bolja je u obrani, a sa Luisom Suárezom njihov 'killer instinkt' još je jači. Istina je da nama nedostaje nekoliko važnih igrača, ali mi smo Bayern i imamo najboljeg trenera na svijetu", rekao Javi Martínez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider