Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'za ovo smo se borili'

Svijet slavi Blatterovu ostavku: Dyke 'prijeti' Kataru, Platini prvi kandidat

Ostavka koju je Sepp Blatter u večernjim satima utorka ponudio, samo četiri dana nakon što je izborio novi četverogodišnji mandat, odjeknula je svijetom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svi su složni: "Odluka je ispravna"! Neki su bili prilično diplomatski u svojim odgovorima, dok drugi nisu krili oduševljenje takvim raspletom situacije.

"Bila je to teška odluka, hrabra odluka, ali i prava odluka", rekao je predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini.

Predsjednik Engleskog nogometnog saveza Greg Dyke bio je najoštriji.

"Blatterova ostavka je briljantna stvar na svjetski nogomet. Nema u tome ništa časno. Kod njega nije bilo ništa časno već posljednjih nekoliko godina. Događaji iz prošloga tjedna doveli su do ovoga, odnosno natjerali su ga na ostavku", rekao je Dyke pa nastavio:

"Konačno možemo uvesti red u FIFA-u. Možemo se pozabaviti dvama Svjetskim prvenstvima (Rusija 2018. godine, pa Katar 2022.). Da sam na mjestu organizatora u Kataru... Ne bih se ugodno osjećao", najavio je Dyke indirektno 'rušenje' tog Svjetskog prvenstva.

"Iznenađen sam, no nije to tako loše. To je dobra stvar za novi početak. Platini je moj osobni favorit. On je jedini europski kandidat koji ima šanse postati predsjednikom", rekao je predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noël Le Graët.

"Bila je to racionalna odluka. Pritisak je bio jednostavno prevelik. Nikada ne bi imao mira zbog skandala koji potresa FIFA-u. Najveći problem FIFA-e je sistem po kojem funkcionira", rekao je Franz Beckenbauer.

"Blatter je AUT! Za to smo se borili", napisao je nogometni savez Nizozemske na svom Twitter profilu.

Bivši kandidat za predsjendika FIFA-e Jerome Champagne

"Sepp Blatter je jasno naglasio - jedino je važna FIFA i nogomet. Njegov odlazak je bil jedino moguće rješenje za dobrobit cijele organizacije.

Bivši kapetan engleske reprezentacije Gary Lineker

"Blatter je podnio ostavku. Iskreno, ne vjerujem u tu vijest.

Glasnogovornica Europske komisije Nathalie Vandystadt

"Ostavka Seppa Blattera je važan korak, no mnogo je još posla. Sada nas očekuje dugačak proces povrata povjerenja u FIFA-u.

Michel Platini najbolje kotira u izboru za novog predsjednika, a nakon njega slijedi posljednji Blatterov protukandidat, jordanski princ Ali bin al-Hussein.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider