Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Repovi s 'el clasica'

'Svetogrđe' ili ljubav: Velika Barcina nada šokirala Ronalda i naljutila Katalonce

Iako se „el clasico“ odigrao prije šest dana, u madridskim i katalonskim medijima još uvijek traju polemike i analize te međusobna podbadanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su pronašli krivca za poraz Reala na Camp Nouu (Iker Casillas), madridski mediji uzvraćaju udarac Kataloncima koji neskriveno guštaju u pobjedi nad najvećim rivalom. Procurila je zanimljiva anegdota koja se odigrala nakon „el clasica“ u svlačionici Reala.

Rijetko se događa da pojedini igrači Reala i Barcelone jedni od drugih traže dresove, posebice ako dijete jednog od dvaju klubova traži dres najneomiljenijeg suparničkog igrača među navijačima svojeg kluba, i to na svojem stadionu. Najvatreniji navijači obaju klubova takav potez gotovo da smatraju "svetogrđem", a baš to se dogodilo nakon utakmice na Camp Nouu. Velika Barcelonina nada i mladi brazilski reprezentativac, Rafinha, ušao je u svlačionicu Reala i zamolio za dres nikoga drugog doli glavom i bradom Cristiana Ronalda, jednog od najneomiljenijih ikad nogometaša u Kataloniji. Ronaldo se navodno prilično iznenadio kada mu je Rafinha prišao te mu je spremno uručio svoj dres.

Koliko Katalonci ne vole Ronalda vidjelo se i na samoj utakmici kada mu je cijeli stadion fućkao svaki put kad bi primio loptu. Nije ni Ronaldo ostajao dužan s provokacijama, „osvetio“ se gestikulacijama i grimasama nakon što je postigao pogodak. Ispostavilo se da je punim imenom Rafael Alcântara do Nascimento veliki Ronaldov fan, čini se kako se čak može reći da mu je Ronaldo jedan od idola.

Rafinha je sin poznatog brazilskog reprezentativca Manzinha, svjetskog prvaka s Brazilom iz 1994. Zajedno sa svojim starijim bratom Thiagom, koji trenutačno nosi dres minhenskog Bayerna i nastupa za španjolsku reprezentaciju, prošao je sve Barcelonine uzraste i može se reći da je dijete katalonskog ponosa.
Baš zbog toga najgorljiviji Barcelonini navijači ne gledaju baš sa simpatijama na njegov potez. Vidjet ćemo hoće li mu zamjeriti i kako će reagirati u narednim utakmicama Barcelone na Camp Nouu kada Rafinha bude u momčadi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider