Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vuk sit, ovce na broju

Sve po starom: Lokomotiva i Dinamo izigrali novo pravilo

U odnosu dvaju bratskih klubova ništa novo reklo bi se.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo i Lokomotiva zaobišli su najnovije pravilo HNS-a čiji je Izvršni odbor nedavno usvojio jedan od sedam Hajdukovih zahtjeva i donio odluku o ograničavanja broja posuđenih igrača među klubovima u 1. HNL.

IO HNS-a odredio je kako jedan klub može drugome posuditi maksimalno šest igrača zbog čega su se Lokomotiva i Dinamo našli u (kratkotrajnom) problemu.

Naime, Dinamo je u prošloj sezoni imao čak 12 igrača u Lokomotivi što bi u nekim drugim ligama (i u uređenijim državama) odavno bilo sankcionirano. Nakon usvojenja Hajdukove zahtjeva pod ugovorom s Dinamom na posudbi u Lokomotivi ostali su: Oliver Zelenika, Franko Andrijašević, Petar Mamić, Mirko Marić, Jerko Leko i Marko Kolar.

Petorica otpuštena, ali nisu dugo bili 'na cesti'

U Maksimiru su se dosjetili kako da "vuk ostane sit, a ovce na broju" te su s Josipom Ćorićem, Ivanom Fiolićem, Lukom Capanom, Herdijem Prengom i Petrom Mišićem raskinuli ugovore, a nedugo nakon što su postali slobodni igrači sva petorica su potpisali ugovore s - Lokomotivom.

I dok će iz obaju klubova kazati kako s pravne strane tu nema ništa sporno, itekako je sporan moralni aspekt cijele priče, ali o tome u Maksimiru i na Kajzerici očito nisu previše brinuli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider