Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nisam dao ostavku...'

Sve nas je preveslao: Blatter ostaje na čelu FIFA-e?

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije 79-godišnji Sepp Blatter, koji je 2. lipnja najavio ostavku zbog korupcijskog skandala u FIFA-i, ponovno je dao naslutiti da se predomišlja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nisam podnio ostavku, već sam svoj mandat ponudio na raspolaganje izvanrednom kongresu FIFA-e", izjavio je Blatter za današnje (petak) izdanje švicarskog dnevnika "Blick".

Govoreći na promocijskom događaju vezanom uz skorašnje otvaranje FIFA-inog muzeja u Zürichu, Blatter je, kaka piše "Blick", kazao: "Za mene je muzej plod ljubavi, ali nemojte me pogrešno shvatiti, ja ne idem u muzej".

Švicarska policija je nedavno na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici UEFA-e, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici pozvali su Seppa Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i ponovno je izabran za predsjednika FIFA-e (29. svibnja), po peti puta, ali tri dana kasnije ipak je najavio ostavku.

No, prije deset dana objavljeno je da bi Blatter ipak mogao ostati predsjednik FIFA-e, jer je dobio poruke podrške brojnih nogometnih saveza iz Azije i Afrike u kojima ga mole da razmisli o ostavci.

Izvanredni kongres FIFA-e na kojem bi trebao biti izabran nasljednik Seppa Blattera vjerojatno će biti održan 16. prosinca u Zürichu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider