Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
doping skandal

Odgođena suspenzija Arijana Ademija: Hoće li nastaviti karijeru?

Arijan Ademi danas je trebao saznati kolika će biti suspenzija UEFA-e nakon pada na doping testu, ali je odluka odgođena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je danas trebao saznati na koliki će period ostati bez jednog od najvažnijih igrača, ali zamjenik kapetana Arijan Ademi ipak nije saznao kaznu UEFA-e. Disciplinska komisija  ovu je tešku odluku ipak odgodila za 16. studenog. Podsjetimo, Ademi je bio pozitivan na nedopuštena sredstva nakon što je testiran poslije pobjede Dinama nad Arsenalom u Ligi prvaka.

Nakon što je prošlog tjedna stigla potvrda kako je Ademi bio pozitivan i nakon otvaranja B uzorka, krenula su prognoze visine kazne. Disciplinska komisija UEFA-e mogla bi mu odrezati i nekoliko godina zabrane bavljenja nogometom. Ademi ima tek 24 godine, ali duža stanka mogla bi mu zakomplicirati, čak i okončati karijeru.

Najveći hrvatski stručnjak u području dopinga, dr. Božidar Fučkar, upozorava na stroge propise antidopinške agencije.

" Ademi je bio pozitivan i po novome, od 1.1. ove godine nije dvije godine maksimum, nego čak četiri godine. Možete zamisliti što je to za Ademija, koji treba riješiti svoju životnu situaciju sada s novim ugovorom, četiri godine? To je igrač koji više ne postoji, koliko mi o sportu znamo", izjavio je Fučkar za Dnevnik Nove TV prošlog tjedna.

Liječnik hrvatske reprezentacije i član zdravstvene komisije UEFA-e Zoran Bahtijarević upozorio je na vrlo oštar stav europske nogometne federacije po ovom pitanju.

"Ono što mogu reći je da UEFA ima nula tolerancije prema dopingu, da ima jedan od najjačih programa antidopinga u svijetu sporta, dakle ne samo u nogometu, nego u cjelokupnom svijetu sporta i da će, naravno, kazna ili posljedica ovisiti o disciplinskoj komisiji", objasnio nam je Bahtijarević i dodao:

''Neznanje nije izgovor, neznanje neće ublažiti kaznu. Izričito piše u pravilima da je sportaš odgovoran za ono što se pronađe u njegovom tijelu.''

Pretpostavlja se da je zabranjenu supstancu Ademi dobio na okupljanju makedonske reprezentacije, no točne potvrde nema.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider