Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nismo bili mi meta'

Srpski igrači demantirali svog gazdu: BBB-i nas nisu vrijeđali!

Malonogometaši Nacionala Borko Surudžić i Mladen Kocić srpskim su medijima otkrili kako nikakvih problema s BBB-ima nisu imali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Incident iz Doma sportova i prekinuta utakmica Futsal Dinama i Nacionala dospjela je i u srpske medije. Njim je naravno zanimljivo bilo što su u Nacionalu igraju njihovi ponajbolji malonogometaši Borko Surudžić i Mladen Kocić.

Huliganski ispad osudili su i sam Futsal Dinamo kao i gradonačelnik Milan Bandić koji je u svojim izjavama pozvao na smirivanje cijele situacije.

Hrvatski prvak je u noći incidenta, ali i dan kasnije prilično oštro u priopćenju napadao suparnički klub. Iznesene su brojne optužbe od koji su se neke pokazale potpuno neistinitima. Prvo je sama policija morala demantirati kako su ih tukli pripadnici navijačke skupine BBB, a onda su i sami igrači srpske nacionalnosti medijima u Srbiji priznali kako ih nitko nije vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

''Vrijeđanje naših igrača na etničkoj i nacionalnoj osnovi nećemo komentirati jer smo u više navrata izjavili da smo PONOSNI što su u našim redovima vrhunski igrači različitih nacionalnosti kao i u svakom profesionalnom klubu u Europi! Vrijeđanje upućeno našim srpskim internacionalcima „Ubij Srbina“, „Budemo vas vješali“, „Srbe na vrb“, samo je dio repertoara navijača koji predvode taj klub“, pisalo je između ostalog u priopćenju Nacionala.

To su odmah demantirali iz Futsal Dinama, ali i brojni gledatelji koji su bili u Domu sportova. Sada su to učinili i sami igrači.

''S nama dvojicom je sve u redu, nikakvih problema nismo imali. Pretučen je predsjednik Đolo, kao i golman Pavlić i suigrač Čujec na parketu. Nikakvih uvreda na račun Srba nije bilo… Niti u jednom trenutku nisam pomislio na povratak u Srbiju, kao ni Kocić. Iza ovog incidenta nije politička priča, zakazala je organizacija utakmica što je iskoristilo desetak huligana i epilog je poznat“, rekao je Borko Surudžić za Sportski žurnal.

''U dvije godine koliko smo u Hrvatskoj nismo imali nijednu lošu situaciju. Imamo odličnu suradnju sa svima u klubu i oko njega. Osjećamo poštovanje i respekt na svakom koraku.''

Drugi igrač Nacionala iz Srbije Mladen Kocić slovi za najboljeg tamošnjeg malonogometaša. I on demantira izjave svog predsjednika Ivice Đole koji je tvrdio da su njih dvojica vrijeđani jer su Srbi.

''Ostajem u Nacionalu. Prekid derbija nema veze s nacionalizmom. Nas dvojica iz Srbije nismo bili meta navijača Dinama, problem nije nastao zbog nas.''

Futsal Dinamo je u svom priopćenju za izazivanje incidenta prstom uperio upravo u gazdu Nacionala koji je provocirao domaće navijače svojim ponašanje. Ipak, za sramotni ispad i udaranje sportaša od strane huligana nikakvih opravdanja nema niti ih ne smije biti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider