Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
englezima se sviđa

West Ham preuzima 'Hajdukov izum', a Everton kupuje heroja iz derbija?

Fran Tudor mogao bi već ovog ljeta Split zamijeniti slavnim gradom Beatlesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlične igre mladog Frana Tudora odjeknule su i na Otoku. Nakon što je svojim pogotkom srušio Dinamo u derbiju na Poljudu, 20-godišnji desni bočni nogometaš dobiva sve više pozornosti stranih medija koji vole špekulirati o transferima.

Daily Star, istina tabloid, piše kako je Hajdukovo krilo, ali i branič, na meti Evertona. Iznose čak i cifru od skoro 4 milijuna eura, koliko je navodno klub iz Liverpoola spreman platiti za rođenog Zagrepčanina.

Isti izvor prenosi kako Evertonovi skauti prate Tudora, a znamo da engleskim klubovima takav novac nije nikakav problem.

''Everton nije uspio dovesti Sama Bryama iz Leedsa, koji je prešao u West Ham. Ali nastavlja potragu za brzim, mladim i napadački orijentiranim desnim bekom i vide Tudora kao odličnu investiciju'', piše Daily Star.

Hajduku bi ovaj transfer bio jedan od boljih poslova uopće, jer Fran Tudor je stigao besplatno. Dobar posao mogla bi biti i dogovorena suradnja s West Ham Unitedom, kojeg vodi Slaven Bilić.

Hajdukov direktor marketinga i prodaje Aljoša Bašić i direktor logistike Jakša Radnić sastali su se u Londonu s predstavnicima West Hama, a na sastanku je otvoreno niz tema vezanih uz suradnju dva kluba, javlja službena Hajdukova internetska stranica.

''Sastanak je bio jako uspješan. Ako za suradnju Hajduka i Slavije možemo reći da je zasnovana na povijesnim osnovama, onda suradnju Hajduka i West Hama možemo najaviti u svijetlu budućih projekata. Englezi su oduševljeni pričom o Hajduku, a zajednička suradnja trebala bi dobijeti benefite za obje strane. Hajduk ima što ponuditi, ali i naučiti od West Hama'', kazao je Bašić i dodao:

''Puno je tema na kojima se može napraviti suradnja, i na poslovnom i na sportskom planu. Englezima je Hajduk jako zanimljiv jer znaju da odgajamo puno mladih i kvalitetnih igrača. Otvara se mogućnost razmjene mladih igrača i trenera. Englezi jako cijene to što je Hajduk stvorio njihova trenera. Jako je cijenjen i doktor Jurica Rakić, koji je medicinski savjetnik u West Hamu. Mi smo njima interesantni jer smo po marketingu broj jedan u regiji, iako smo na prostoru koji je prošao rat i recesiju, te je još uvijek u teškom gospodarskom stanju.''

Također, Englezi su pozitivno reagirali na jedan od najnovijih Hajdukovih proizvoda, personalizirane tipkovnice Izzy, tvrtke Aspida, proizvod koji će u Engleskoj prvi imati upravo West Ham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider