Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima ozlijeđenih

VIDEO Pogledajte sukob Torcide i policije u Gabeli: Hajduk poražen!

Uoči utakmice između domaćeg GOŠK-a i Hajduka došlo je do žestokog sukoba dijela pripadnika Torcide i interventne policije.

Na prvoj utakmici memorijalnog turnira Andrija Anković u Gabeli između GOŠK-a i Hajduka vidjeli smo iznenađenje. Domaćin je bio bolji nakon izvođenja 11-eraca i tako se plasirao u finale, dok će Bijeli u subotu u 12.30 igrati za 3. mjesto.

Nakon 90 minuta bilo je 2:2. Lijepi gol za goste postigao je u 23. minuti Francuz Pierre Ducasse, defenzivni veznjak koji je na probi u Hajduku.

Izjednačio je još ljepšim pogotkom Željko Malčić u 33. minuti iz slobodnog udarca, a vodstvo domaćinu donio je Mornar u 63. minuti nakon što je skrenuo loptu u gol. Isti je igrač kasnije isključen zbog grubog starta. Nakon što je Vlašić srušen u 16-ercu, Balić je realizirao 11-erac za 2:2, no BiH drugoligaš je ipak stigao do finala.

Treba reći kako je Igor Tudor koristio dvije momčadi. Jedna je igrala u prvih 45 minuta, a druga u nastavku.

Prvo poluvrijeme: Kalinić, J. Bašić, Nižić, Maloča, Mezga, Ducasse, Caktaš, Maloku, Bradarić, Milevski, Maglica

Drugo poluvrijeme: Kalinić, Mikanović, Šimić, Juranović, Vlašić, Balić, Vasilj, Zennaro, Vuković, Z. Milić, Bencun

Neredi prethodili utakmici

No, ono o čemu će se nažalost pričati nema veze sa sportom. Uoči utakmice došlo je do žestokog sukoba dijela pripadnika Torcide i policije.

Bljesak.info piše kako su neki gostujući navijači napali policiju kamenjem, a neredi su stali tek nakon dolaska pojačanja interventnoj policiji koja je koristila suzavac i šok bombe.

Jedan navijač Hajduka prevezen je kolima Hitne pomoći u bolnicu u Čapljinu zbog ozljeda glave, dok su lakše ozlijeđena i četiri policijaca. Nekoliko pripadnika Torcide privedeno je u policijsku stanicu, no službene verzije organa reda još nema.

Navodno se sukob dogodio jer dio navijača nije htio platiti ulaznicu, barem tako tvrdi jedan od redara. Nakon žestokog sukoba dio pripadnika Torcide je otišao, a dio ostao navijati izvan stadiona. No, i njih je policija udaljila od stadiona kako ne bi došlo do novih izgreda.

Podsjećamo, na turniru osim GOŠK-a i Hajduka sudjeluju Široki Brijeg i Željezničar. Organizatori se nadaju kako u Gabelu neće stići navijači iz Sarajeva zbog mogućeg sukoba s navijačima Širokog i Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider