Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Za nas su zasad nevini'

Šuker pred novinarima: 'Nogomet nije samo prva liga i Zdravko Mamić!'

Predsjednik HNS-a održao je press konferenciju u sjedištu krovnog nogometnog tijela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza sastao se ovog utorka, a nakon sjednice predsjednik HNS-a Davor Šuker održao je press konferenciju.

"U okrnjenom smo sastavu, ali u Izvršnom odboru vlada jedno veliko zajedništvo. O puno tema smo razgovarali, između ostalog i o HNL-u te smo donijeli puno vrijednih zaključaka", započeo je Šuker.

"Najvažniji je zaključak da su za nas naši prijatelji Zdravko Mamić i Damir Vrbanović te Zoran Mamić kao moj bivši suigrač iz generacije Vatrenih nevini do sudske odluke. Pričekajmo odluku, a dotad Savez ima program prema kojem će raditi. UEFA-u nemamo što objašnjavati jer vjerujemo da su nevini dok se ne dokaže suprotno", nastavio je Šuker:

"HNS je baza od 140.000 sudionika i mi ćemo tu svoju bazu uvijek čuvati. Nogomet nije samo prva liga i Zdravko Mamić."

HNS će u četvrtak 16. srpnja doznati kaznu za kukasti križ na travnjaku Poljuda za vrijeme utakmice s Italijom, a Šuker se suočio s pitanjem mogu li posljednji događaji utjecati na odluku UEFA-inih disciplinaca.

"Ja želim vjerovati da se sve ovo dogodilo slučajno, ali ovo mi sve izgleda kao da je netko napisao plan i program. Primjerice, tko može opravdati sve ono što se o meni napisalo u vezi klađenja? Zar je moguće da moje članstvo u UEFA-i ništa ne vrijedi? U HNS-u prepuštamo sve Ivančici Sudac te računovodstvu kako bi nam sačuvali sve nogometaše."

Šuker je osjetio potrebu reći i dosta stvari koje nisu povezane s onim za što se sumnjiče braća Mamić i Damir Vrbanović.

"HNS je u 2014. godini ostvario plus od 19.781.725,64 kuna, a punih 20 godina u HNS-u, što vam može potvrditi gospodin Srebrić, nije kasnila plaća. U čemu je problem? Želi li netko doći na naše mjesto? Ponosan sam već tri godine po cijelom svijetu, a moj ponos su i rezultati, plasman i koeficijenti hrvatskih klubova."

"Trebao sam ići u Kanadu, u Vancouver na finale Svjetskog prvenstva nogometašica, ali nisam otišao jer bi svi portali pisali da sam pobjegao. Ajde, koji bi naslov stavili", upitao je Šuker novinare poručivši za kraj:

"Nogomet je uvijek bio i ostat će igra sreće, zdravlja i zadovoljstva. Brzo će Europsko prvenstvo, budite ponosni na to."

Službeni stav HNS-a: Vjerujemo u nedužnost braće Mamić i Vrbanovića

Paralelno sa Šukerovom press konferencijom HNS je izdao u priopćenje povodom pritvaranja svog izvršnog direktora Damira Vrbanovića i prvog dopredsjednika Zdravka Mamića.

"Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije.

Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića.

HNS pod rukovodstvom predsjednika Davora Šukera i Izvršnog odbora nastavlja s uobičajenim i svakodnevnim radom prema Statutu, propisima i programskim aktivnostima. Brojna tijela, komisije i odjeli Saveza pripremili su novu natjecateljsku godinu te nastavljaju skrbiti o velikom broju reprezentativnih selekcija.

Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu", stoji u priopćenju HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider