Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova uspješna generacija

Šuker: Ponosan sam na naše mlade, oni su dokaz da će Hrvatska ostati moćna!

I dok je Hrvatska U-17 reprezentacija izborila nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu, 'nova' kadetska reprezentacija osigurala je plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Petra Krpana nakon početne pobjede nad Gibraltarom 4:1, u Vaduzu je pobijedila Lihtenštajn sa 2:0 i kolo prije kraja (ostaje susret s Češkom) izborila nastup u elitnim kvalifikacijama koje će se održati u svibnju sljedeće godine. Tamo će 32 reprezentacije biti raspoređene u osam skupina, a na Euro će se plasirati pobjednici skupina i sedam najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

''Ovaj mjesec proslavili smo odlazak naše A-reprezentacije na deveto veliko natjecanje od samostalnosti, a ovi uspjesi mladih selekcija pokazuju da će Hrvatska ostati moćna i u budućnosti. Čestitam izborniku Petru Krpanu, stožeru i svim igračima na sigurnom plasmanu u elitnu rundu na turniru u Lihtenštajnu te im želim sreću u završnoj utakmici protiv Češke, a potom, naravno, i u elitnoj rundi'', rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Hrvatsku U-17 reprezentaciju sutra očekuje susret protiv Njemačke.

''Čestitam momcima i izborniku Dariju Bašiću na plasmanu među 16 najboljih ekipa svijeta. Dečki su pokazali da znaju, mogu i žele, vidjeli smo da imaju puno talenta, a i karakter za nositi se s teškim situacijama. Želim im puno sreće u susretu protiv Njemačke. Očekujem neizvjesnu i odličnu utakmicu između dvije ponajbolje ekipe u Europi, a kako god završilo, već sada možemo biti ponosni na ono što smo vidjeli u Čileu'', poručio je Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider