Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petarda Rome protiv CSKA

Golčina Boatenga iz voleja: Bayern slomio City u zadnjim minutama!

Obračun koji se iščekivao još od ždrijeba Lige prvaka nije pretjerano oduševio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je pobijedio Manchester City 1:0 na Allianz Areni, ali bilo je to daleko od dojmljive partije jednih i drugih.

Šarena Barca minimalno, šestica Porta, Maribor uzeo bod Sportingu!

Dva kluba čiji prvotimci zajedno vrijede više od milijardu eura nisu bili u najjačim sastavima (Bayern bez Riberya, Robbena..., City s Aguerom na klupi) ponudili su uspavanku, ali u uvodnim minutama nije tako izgledalo.

Već u 40. sekundi mogao je Bayern povesti, da se Thomas Müller nije spetljao nakon što je već prošao Harta. Pogodio je njemački reprezentativac vanjski dio mreže, a ta akcija bila je nagovještaj kako su Bavarci ušli u utakmicu - furiozno i bez ikakveručne kočnice. Zagospodario je Bayern terenom, vršio pritisak, ali je bedem ispred Joea Harta bio neprobojan. Englezi su tek povremeno prijetili (Silva, Džeko) imajući u vidu da sve osim poraza znači dobar rezultat.

Bayern - Manchester City 1:0

Identičnu akciju onoj iz prve vidjeli smo u 36. minuti. Alaba je dao loptu u prostor za Lewandowskog koji zaobilazi Harta i pogađa vanjski dio mreže. U nastavku vrlo sličan odnos snaga na terenu, s tim što je City kako se utakmica bližila kraju pokazivao sve više ofenzivnih sklonosti.

Kada se činilo da je podjela bodova bez postignutog pogotka neminovna ukazao se Jerome Boateng. Njemački reprezentativac iskoristio je u 90. minuti gužvu u šesnaestercu Građana koja se stvorila poslije jednog prekida, lopta je poslije nekoliko odbijanaca stigla do stopera Bayerna koji iz prve puca i s(p)retno pogađa malu mrežu nemoćnog Harta. City je do kraja pokušao zaprijetiti preko Aguera u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali bezuspješno.

Roma - CSKA 5:1

U drugoj utakmici skupine pravu demonstraciju moći vidjeli su gledatelji u Rimu gdje je Roma s 5:1 pregazila moskovski CSKA. Gervinho je bio dvostruki strijelac, a za Giallorosse su zabili još Iturbe, Maicon te autogol Ignjaševič dok je počasni pogodak za CSKA postigao Musa.

Skupina E:

Bayern - Manchester City 1:0 (Boateng 90)

Roma - CSKA Moskva 5:1 (Iturbe 6, Gervinho 10, 31,Maicon 20, Ignjašević 50-ag/Musa 82)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider