Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudar titana

Sedmi pokušaj: Može li Real konačno pobijediti Atletico?

Europska nogometna sezona polako klizi svom kraju, a ovoga tjedna ispred nas su prvi ogledi četvrtfinala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras se sastaju Atletico Madrid i Real Madrid, te Juventus i Monaco, dok srijeda donosi oglede između Paris Saint-Germaina i Barcelone, te Porta i Bayerna.

Uoči ogleda Atletica i Reala postavlja se jedno pitanje. Može li 'Kraljevski klub' napokon pobijediti gradskog suparnika? Ove sezone igrali su već šest puta, no Real je bez pobjede. Atletico je četiri puta slavio, a dva susreta su završila bez pobjednika. Atletico je bio bolji u španjolskom Superkupu (1-0, 1-1) i španjolskom Kupu (2-0, 2-2), a slavio je i u oba ligaška ogleda (2-1, 4-0). U tri okršaja na Vicente Calderonu 'Colchonerosi' su ostvarili tri pobjede uz razliku pogodaka 7-0. Sutra slijedi četvrti, ovoga puta u Ligi prvaka.

Zanimljivo, Atletico od 1999. do 2013., dakle 14 godina, nije ostvario niti jednu pobjedu protiv Reala. Ove sezone to mu je uspjelo četiri puta.

"Moja momčad ima pobjednički karakter i to je ključ naših uspjeha. Naravno i mi imamo slabosti, nitko nije savršen. No pokušavamo ih nadoknaditi velikim zalaganjem," kazao je Atleticov strateg Diego Simeone, dodavši: "Mi uvijek igramo na granici svojih limita. Ponekad je to dovoljno, a ponekad nije."

Posljednji put Real je slavio protiv gradskog suparnika u lanjskom finalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta' pobijedivši 4-1 nakon produžetaka. Real je tada osvojio 'La Decimu', deseti naslov europskog prvaka.

"Istina, prošle sezone je Real osvojio deseti put naslov prvaka Europe. Međutim, nakon iduća dva kiksa odmah sam postao 'idiot'. Ovo je Real i klub ne trpi neuspjehe," kazao je talijanski stručnjak na klupi Reala Carlo Ancelotti.

Ancelotti je svjestan kako ove sezone još nije pobijedio Simeonea, no nada se kako će upravo taj podatak biti dodatni motiv za njegovu ekipu.

"Ove sezone nismo pobijedili Atletico, no znamo način kako to treba ostvariti. Samo to moramo provesti na terenu."

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić siguran je u sastavu Reala, a za četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka trebao bi biti spreman i Mario Mandžukić. Hrvatski napadač je u normalno trenirao sa suigračima i problemi s ozljedom gležnja su očitO sanirani. Mandžukić je s pet pogodaka najbolji strijelac Atletica u Ligi prvaka te drugi najbolji klupski topnik s 20 golova u svim natjecanjima. Jedan gol više od njega zabio je Francuz Antoine Griezmann.

ATLETICO MADRID - REAL MADRID

MADRID. Stadion Vicente Calderon - Sudac: Milorad Mažić (Srbija)

Vjerojatni sastavi:

ATLETICO: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Turan, Gabi, Tiago, Koke - Griezmann, Mandžukić

REAL: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Coentrao - Isco, Kroos, Modrić - Ronaldo, Benzema, Bale

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider