Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tragikomično suđenje

Barca grmi, a ne vidi sebe: Real na sudački pogon! Je li ovo moguće?

Kontroverze oko suđenja opet su u prvom planu u španjolskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je sinoć pobijedio Betis 2:1 i ponovno se odlijepio od Barcelone na dva boda, uz to ima i utakmicu manje. Iza utakmice ostali su repovi dugački najmanje do Seville, ali i nova potvrda onima koji tvrde da se nogomet pretvorio u tragikomičnu igru u kojoj suci nesmiljeno guraju Real i Barcelonu u svim natjecanjima.

Kako je moguće da glavni sudac utakmice Mateu Lahoz i njegovi pomoćnici ne vide ono što je vidio cijeli Santiago Bernabeu i milijuni gledatelji pokraj malih ekrana, pitaju se katalonski mediji i navijači Barcelone.

Madridska strana im odgovara: jednako kao što Deniz Ayetkin i njegovi pomoćnici nisu vidjeli jedanaesterac na Angelu Di Mariji i crveni karton za Neymara na utakmici protiv PSG-a.
Idemo redom. U 23. minuti kod rezultata 0:0 vratar Reala Keylor Navas nije samo srušio već je pomeo Darka Brašanca izvan šesnaesterca u izrazitoj gol-šansi.

Je li moguće da suci to nisu vidjeli?

Bernabeu je zanijemio u iščekivanju crvenog kartona, međutim, Lahoz je hladno pokazao da se igra dalje. Katalonci tvrde da je to logično, jer da je dosudio prekršaj, morao bi Navasu pokazati i crveni karton, pa se napravio da nije ništa vidio. I on i pomoćnici odglumili su slijepce.

Podsjećamo da je Lahoz isti onaj sudac koji je masakrirao Sevillu u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja. Tada je za Real dosudio najsmješniji jedanaesterac u posljednjih nekoliko godina, kada je James Rodriguez gurnuo Luka Modrića, a ovaj je bez krzmanja pokazao na bijelu točku.

Novi propust Lahoza dogodio se u 39. minuti kod rezultata 1:0 za Betis. Dani Carvajal srušio je u šesnaestercu Reala Antonija Sanabriju. Lahoz se opet nije oglasio.

Medijski rat Madrida i Barcelone

Lahoz u drugom poluvremenu kod rezultata 1:1 nije propustio vidjeti prekršaj Piccinija na Lucasu Vazquezu za drugi žuti karton. Ovaj put je bio u pravu. Prije toga Realu je poništen pogodak Cristiana Ronalda zbog malog zaleđa.

Sve ove sporne detalje korektno je registrirao i procijenio i Marcin sudački ekspert Andujar Oliver. Iako Marca vidljivo nateže za Real i mnogi je smatraju „biltenom“ madridskog kluba, ona za razliku od katalonskih pandana Mundo Derportiva i Sporta barem uredno registrira najspornije detalje u korist Reala, dok Mundo i Sport uglavnom elegantno preskaču sve što je u korist Barcelone. Oni se gotovo isključivo bave samo odlukama na štetu Barcelone i u korist Reala.

Tako su i ovaj putu kirurški precizno „snimili“ da je Lahoz trebao isključiti i Marcela u 90. minuti kada mu nije dodijelio drugi žuti karton. Tada je već bilo 2:1 za Real, ali Marcelo ne bi mogao igrati na teškom gostovanju u sljedećem kolu protiv Athletica. Dodaju da je dva žuta kartona mogao dobiti i Ronaldo. Da jest, ni on ne bi mogao igrati protiv Athletica.

U što se nogomet pretvorio ili je oduvijek bio ovakav?

Zanimljivo je kako su Mundu i Sportu promakli jedanaesterac na Di Mariji i crveni karton za Neymara na utakmici s PSG-om. Tada od kirurške preciznosti nije bilo ni k.

Katalonci grme da su suci ove sezone donijeli Realu barem deset bodova i Barcelonu oštetili za gotovo isti broj bodova. Ističu posljednji slučaj na utakmici s Deportivom, kada je dosuđen nepostojeći korner za Deportivo, nakon kojeg je domaćin postigao pobjednički gol.  Zaključak je da bi Barca bila daleko ispred Reala da je suđenje korektno i pravično.

Iz perspektive Barcelone suci nesmiljeno guraju Real, ali možda je pravo pitanje kako to izgleda iz perspektive svih ostalih klubova u odnosu na dva najveća kluba. Što da tek kažu oni koji moraju igrati i protiv Reala i protiv Barcelone!?

Isto tako mnogi se pitaju jesu li sudačke pogreške gotovo uvijek u korist istih klubova diljem Europe slučajne i u što se nogomet pretvorio? Ili je oduvijek bio ovakav, samo je utakmica bilo puno manje na televiziji i tehnologija je bila znatno nerazvijenija pa su sporni detalji prolazili ispod radara.  


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider