Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tragedija

Strava i užas u Brazilu: Ubijeno osam navijača uoči velikog derbija!

Osam navijača brazilskog nogometnog velikana Corinthiansa je ubijeno kada su trojica naoružanih muškaraca upala u navijačke prostorije i počela pucati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovaj stravičan napad se dogodio svega nekoliko sati prije početka utakmice između Corinthiansa i velikog rivala Palmeirasa, međutim policija smatra kako do krvoprolića nije došlo zbog sukoba navijačkih skupina.

Nagađa se kako se radilo o sukobima bandi oko prodaje narkotika. Napad se dogodio dok su navijači roštiljali i pripremali transparente za utakmicu. Ubojice su im naredile da legnu na tlo i potom im pucale u glavu.

"Nema nikakvih indicija da se radilo o navijačkim sukobima. Sve govori kako je to bio sukob bandi," kazao je inspektor Arlindo Jose Negrao Vaz dodavši kako policija ima indicije tko je izvršio ubojstva.

Većina ubijenih bili su pripadnici navijačke skupine "Pavilhao 9" koju su oformili zatvorenici zloglasnog brazilskog zatvora Carandiru.

Čelnici Corinthiansa su izrazili žaljenje zbog ovog nemilog događaja, no utakmica protiv Palmeirasa nije odgođena.

Navijači neredi veliki su problem brazilskog nogometa, a samo u 2013. godini je ubijeno 30 navijača. Od 1988. u Brazilu je ubijeno više od 200 navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider